ITO 2018: Tinerii s-au rugat împreună cu Mitropolitul Laurențiu și cu reprezentanții Bisericilor surori la Muzeul Astra

Participanții la ITO 2018 s-au rugat sâmbătă dimineață împreună cu Mitropolitul Laurențiu și cu reprezentanții Bisericilor surori la Sfânta Liturghie oficiată în incinta Complexului Muzeal Astra din Sibiu, cu prilejul sărbătorii Nașterea Maicii Domnului.

”Păstrați curăția vieții tinerești!
Mitropolitul Laurențiu

În predica rostită la Sfânta Liturghie, Mitropolitul Laurențiu i-a îndemnat pe tineri să păstreze „curăția vieții tinerești”.

După ce le-a vorbit tinerilor despre icoana Maicii Domnului și despre modelul de curăție și smerenie oferit de Ea, Părintele Mitropolit s-a rugat Născătoarei de Dumnezeu pentru aceștia:

Vă încredințăm pe toți în rugăciune iubirii preamilostive a Maicii Preacurate, care să vă ocrotească ca să păstrați curăția vieții tinerești, ferind-o de ispitele amăgitoare ale lumii acesteia întinate, pentru ca să vă dăruiți unul altuia în bucuria sfântă a iubirii, în fața Sfântului Altar.

„Fiți tari în credința neamului nostru, pentru a putea birui prin virtutea iubirii greutățile vieții cu nădejdea câștigării vieții celei veșnice”, i-a încurajat pe participanți ierarhul.

Înaltpreasfințitul Părinte Laurenţiu a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu:

  • Preasfințitul Părinte Qais, Episcop de Erzurum din Patriarhia Antiohiei;
  • Înaltpreasfințitul Părinte Naum, Mitropolit de Ruse din Patriarhia Bulgariei;
  • Preasfințitul Părinte Nectarie de Arsinois din Biserica Ortodoxă a Ciprului;
  • Preasfințitul Părinte Atanasie de Lodz și Poznan din Biserica Ortodoxă a Poloniei;
  • Înaltpreasfințitul Părinte Juraj Stranský, Arhiepiscop de Michalovce și Košice din Biserica Ortodoxă din Ținuturile Cehiei și Slovaciei.
ITO 2018
Mii de tineri în incinta Muzeului Astra la Sf. Liturghie. ©ITO 2018

După Sfânta Liturghie, delegații Bisericilor Ortodoxe Surori la ITO 2018 au transmis mesaje din partea Întâistătătorilor lor.

8 Septembrie este a treia zi a ITO 2018. În după-amiaza zilei, tinerii au participat la proiectul „Țăranul român de la Război la Unire”, unde au realizat obiecte artizanale românești.


Vineri seară a avut loc conferința „Unitate. Credință. Neam. De 100 de ori România” susținută de Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Germania.

După conferinţă, tinerii au pornit în „Procesiunea unităţii” care s-a desfășurat pe traseul str. Nicolae Olachus, Calea Dumbrăvii spre Piața Unirii – Str. Andrei Șaguna – pe lângă Prefectură, str. Mitropoliei, Catedrala Mitropolitană –str. Samuel von Brukenthal, Piața Mare.

Seara s-a încheiat cu un concert de muzică populară în Piaţa Mare.

A cincea ediție a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși a fost deschisă joi, 6 septembrie 2018, în prezența Patriarhului României.

Fii la curent cu ultimele informații despre ITO 2018!

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente