Participanții ITO vor realiza obiecte artizanale la Muzeul ASTRA din Sibiu

Participanții la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși de la Sibiu vor lua parte  sâmbătă, 8 septembrie 2018, la proiectul „Țăranul român de la Război la Unire”, unde vor putea realiza obiecte artizanale tradiționale.

Proiectul de la Muzeul ASTRA din Sibiu se va derula în aer liber în Dumbrava Sibiului și face parte din agenda Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși de la Sibiu 2018, Muzeul fiind partener în acest proiect, informează Tribuna.ro.

Conform instituției muzeale „țăranul român este personajul principal al evenimentelor care au generat actul unirii de la 1918” deoarece „indiferent de zona de proveniență, țăranul român a luptat și, în dese rânduri, și-a dat viața pentru idealul de care noi ne bucurăm în prezent: libertatea”.

Prin aceste activități culturale organizate sâmbătă Muzeul ASTRA își dorește „ca toți vizitatorii să înțeleagă sacrificiul depus de țăranul român pentru Marea Unire” au precizat reprezentanții Muzeului.

În programului proiectului vor fi cuprinse ateliere interactive de țesut, împletit paie, olărit, confecționat textile și obiecte artizanale, care vor fi animate de 18 meșteri tradiționali.

De asemenea, vor fi ateliere gastronomice care vor ilustra alimentația din perioada Războiului.

Foto credit: blogdecalatorii.ro

Comentarii Facebook


Știri recente