Itinerar arhieresc la Duminica Mironosițelor în parohia Șagu din protopopiatul Arad

Înalt Preasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a efectuat, în Duminica Mironosițelor, o vizită pastorală în Parohia Șagu, Protopopiatul Arad, la invitația Preotului paroh Dorin Ștefan și a parohienilor, informează eparhiaaradului.ro

În cadrul Sfintei Liturghii săvârșită în biserica parohială cu hramul „Intrarea Mântuitorului în Ierusalim”, Chiriarhul a împărtășit credincioșilor prezenți un părintesc cuvânt de învățătură în contextul pericopelor biblice ( Faptele Apostolilor 6 și Marcu 15, 16 ) și al Mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Femeilor Mironosițe, cuvânt de prețuire și binecuvântare a tuturor femeilor creștine- promotoare ale vieții și demnității umane. Cuvântul ierarhului a subliniat mărturia mironosițelor despre Învierea Mântuitorului și modelul lor de viață creștină, urmat de către Sfânta Împărăteasă Elena, cât și de mame, soții și fiice credincioase, rămase în istoria lumii și a Bisericii.

În după-amiaza zilei, în Catedrala Veche a Aradului, în prezența corpului profesoral, a absolvenților promoției 2013 a Seminarului Teologic Ortodox din Arad, a părinților și a altor credincioși, ÎnaltpreasfințitulTimotei a participat la slujba Vecerniei, în cadrul căreia s-au adus rugăciuni de mulțumire pentru împlinirea unui ciclu din viața elevilor seminariști.

În cuvântul adresat elevilor absolvenți ai clasei a XII-a, ÎPS Timotei a făcut referire la omagierea Sfinților Împărați și a Părintelui Dumitru Stăniloae, în cursul acestui an, cu însemnătatea încununării unei slujiri a lui Dumnezeu și a oamenilor. Arătând că încheierea studiilor seminariale în acest an omagial pune o pecete promițătoare pe strădania promoției de acum, ierarhul a adresat cuvinte de felicitare elevilor și profesorilor, prin care i-a responsabilizat pe fiecare deopotrivă.

În încheiere, Părintele director al Seminarului Teologic arădean, prof. Pompiliu Gavra, a mulțumit Înalt Preasfințitului Timotei pentru participare și pentru permanenta grijă purtată acestei instituții de teologie ortodoxă.

Comentarii Facebook


Știri recente