Italia | Slujbă de pomenire pentru cei trecuți la Domnul în urma cutremurului din Amatrice

În Biserica Ortodoxă Română din Rieti a avut loc joi, 24 august 2017, o slujbă de pomenire a celor trecuți la Domnul în urma cutremurului care a avut loc în anul 2016 în localitatea Amatrice, Italia.

Alături de părintele paroh Holban Constantin și credincioșii din parohie au participat: părintele protopop Ion Florea, parohia din Tivoli, părintele Gabriel Apopi, parohia Tore Spaccata, părintele Bobiță Vasile,  parohia Viterbo, și părintele Gheorghe Panțir, parohia Zagarolo.

Din partea Ambasadei României din Italia au fost prezenți: Mădălina Ciocănel, dimpreună cu alți doi reprezentanți.

Sprijin pentru victimele cutremurului din Italia. Eparhia Ortodoxă Română alături de cei aflaţi în nevoie – Basilica.ro

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei este alături de cei afectaţi de cutremurul din Peninsulă soldat cu sute de victime. Încă de ieri, 26 august 2016, în cadrul eparhiei ortodoxe române a fost organizată o colectă constând în bani, alimente și produse menajere pentru sprijini repatrierea celor trecuţi la Domnul și pentru a-i ajuta pe cei…

După oficierea slujbei, părintele protopop, Ion Florea, a ținut un cuvânt de mângâiere pentru rudele celor adormiți care au fost prezente la oficiere. În cadrul omiliei, părintele a îndemnat pe toți la pregătirea pentru viața veșnică, notează site-ul oficial al Episcopiei Italiei.

La rândul ei, Mădălina Ciocănel a adresat un cuvânt de încurajare și de susținere din partea Ambasadei României pentru toți cetățenii români care se află în dificultate.

Patriarhia Română solidară cu poporul italian afectat de cutremurul din dimineaţa zilei de 24 august 2016 – Basilica.ro

În semn de adâncă compasiune cu cei afectaţi de cutremurul din regiunea Perugia (centrul Italiei), care a curmat multe vieţi omeneşti şi a provocat mari pagube materiale, Patriarhia Română adresează un mesaj de solidaritate creştină din partea clerului şi a credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române pentru poporul italian.

La final, părintele paroh a mulțumit tuturor celor prezenți la slujbă, enoriași și invitați, pentru solidaritatea de care au dat dovadă. În cadrul aceluiași cuvânt, părintele a mulțumit reprezentanților Ambasadei pentru felul profesional și prompt în care au acționat la momentul catastrofei.

Totodată, părintele Holban Constantin a mai mulțumit în mod deosebit tuturor celor care au fost alături de familiile îndoliate prin ajutoarele care s-au strâns în cadrul Bisericii.


În data de 24 august 2016, în Italia centrală a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter. În urma cutremurului sute de oameni și-au pierdut viața. Printre cei care au trecut la Domnul se numără și 11 români.

Comentarii Facebook


Știri recente