IPS Varsanufie: Sfântul Ioan devine pentru noi un model de viețuire întru Adevăr

În ziua sărbătorii Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, luni, 29 august 2016, Mănăstirea Cornet şi-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul bizantin Evloghia al Patriarhiei Române.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a subliniat că mesajul Sfântului Ioan Botezătorul este mai actual astăzi ca oricând:

Este îndemnul închinării vieții noastre lui Dumnezeu fără niciun compromis, fără a deraia de la mărturisirea Adevărului, a dreptei credințe. Astfel, Sfântul Ioan devine pentru noi un model de viețuire întru Adevăr. Avem mai mult ca oricând nevoie de dreaptă socoteală, de mărturisire dreaptă, fără a ne abate în vreun fel și de a spune lucrurilor pe nume. Viața Sfântului Ioan Botezătorul ne învață că fiecare dintre noi trebuie să fim prezenți în Biserica lui Hristos, să Îl primim pe Domnul nostru Iisus Hristos pe Care el ni L-a arătat atunci când S-a botezat în râul Iordan. De asemenea, ne învață că trebuie să ne pocăim, să ne schimbăm viețile și să nu rămânem în păcatele noastre. Nimic nu-i poate mântui pe oameni, decât mărturisirea păcatelor, schimbarea vieții și încredințarea vieții în mâinile unui om duhovnicesc, care să le poarte de grijă spre dobândirea Împărăției lui Dumnezeu.

Nu este greu să ne mântuim. Trebuie numai să împlinim cuvântul lui Dumnezeu, a mai spus Înaltpreasfinţia Sa:

Sfânta Scriptură ne învață că omul se cunoaște după faptele sale. Mântuitorul le spune ucenicilor: „După aceasta vă vor cunoaște pe voi oamenii, dacă vă veți iubi unii pe alții așa cum și Eu v-am iubit pe voi”. Modelul de iubire este modelul lui Hristos Care S-a jertfit pentru noi. Atunci când iubim pe cineva, să nu așteptăm ceva de la el, ci să jertfim ființa noastră întreagă pentru aproapele, așa cum și Sfântul Ioan Botezătorul a făcut-o pentru Adevăr, adică pentru Hristos.

02

 

Comentarii Facebook


Știri recente