IPS Varsanufie la sfințirea unui locaș din Eparhia Râmnicului: Ctitorii de biserici sunt pomeniți până la sfârșitul timpului

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a sfințit duminica aceasta biserica parohială din localitatea Valea Cheii, județul Vâlcea. Arhiepiscopul Râmnicului a oficiat apoi Sfânta Liturghie în locașul închinat Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir și Sfinților Mucenici Pasicrat și Valentin.

Răspunsurile liturgice la slujba din 18 iunie 2017 au fost oferite de Grupul psaltic misionar Metania al Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu Vâlcea, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În predica rostită, ierarhul a amintit datoria preotului de a pomeni pe ctitorii bisericii la toate slujbele, dar mai ales în cadrul Sfintei Liturghii.

Cei care ajută la zidirea unei biserici sunt pomeniți până la sfârșitul timpului, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

Chiriarhul Râmnicului a mai evidențiat faptul că Sfântul Dimitrie și Sfinții Pasicrat și Valentin nu sunt doar ocrotitorii bisericii parohiale ci ai întregii comunități.

Să cereți de la acești trei sfinți mucenici să împletească rugăciunea lor cu rugăciunea dumneavoastră, să mijlocească înaintea Preasfintei Treimi pentru ca Dumnezeu să reverse asupra părinților slujitori și a credincioșilor darurile Sale cele bogate, a îndemnat la final IPS Varsanufie.

Comentarii Facebook


Știri recente