IPS Varsanufie a sfințit Biserica închinată Sfintei Mucenițe Varvara din Salina Ocnele Mari (FOTO)

Luni, în ziua sărbătorii Sfintei Mare Mucenițe Varvara, ocrotitoarea celor care lucrează în mină, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a oficiat slujba de sfințire a noii biserici din Salina Ocnele Mari, cu hramurile Sfânta Mare Muceniță Varvara și Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

Biserica a fost amenajată în salină de Societatea Națională a Sării, Sucursala Exploatare Minieră Râmnicu-Vâlcea,  prin purtarea de grijă a Preoților Petre Vețeleanu, Bogdan-Vasile Nistor și Vasile-Bogdan Brădeanu din Parohia Trăistari, de care aparține acest sfânt locaș, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, în cuvântul adresat celor prezenți a precizat că dragostea lui Dumnezeu față de oameni nu a fost limitată de timp sau de spațiu și de aceea învățăm din viețile Sfintei Varvara și a Sfântului Gheorghe, care au primit cununa muceniciei pentru că și-au mărturisit în mod public credința în perioadă de prigoană, că trebuie să așezăm nădejdea mai întâi la Dumnezeu.

Există multe exemple în istoria mântuirii de oameni care n-au ținut cont în mărturisirea credinței de starea  lor socială, de bunăstare sau de multe alte aspecte care țin de viața aceasta pământească și au primit cununa muceniciei. Între aceștia sunt și Sfânta Mare Muceniță Varvara și Sfântul Mare Mucenic Gheorghe care din rânduiala lui Dumnezeu au devenit ocrotitori nu doar ai celor care le poartă numele, ci și ocrotitori ai bisericilor și comunităților parohiale dar și a oamenilor care au diverse îndeletniciri, a spus IPS Varsanufie.

La această sărbătoare au participat oficialități locale și centrale, angajați ai salinei, preoți și credincioși din parohiile vecine și numeroși turiști din țară.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente