IPS Teofan: Drapelul ne cheamă să înțelegem cât de importante sunt simbolurile pentru supraviețuirea noastră

Părintele Mitropolit Teofan a sfințit vineri Tricolorul României, într-o ceremonie prilejuită de Ziua Drapelului Național. Ierarhul a spus că ceremonia ne amintește de cei ce au fost și cei care vor fi și ne arată importanța simbolurilor pentru supraviețuirea unei comunități sau națiuni.

„Am înălțat o scurtă rugăciune lui Dumnezeu, rugându-l să ocrotească armata țării, să îi întărească pe comandanți și pe oșteni în slujirea pe care o au, să îi apere de primejdiile care sunt legate de această slujire atât de importantă pentru noi, pentru țară, pentru pacea lumii”, a spus părintele mitropolit.

„Rugăciunea de binecuvântare a drapelului este și o chemare, adresată tuturor, de conștientizare a importanței pe care oastea o are pentru țară, chemare adresată autorităților politice și administrative, slujitorilor Bisericii, oamenilor obișnuiți din rândul cărora sunt aleși ostașii țării”, a adăugat el.

„Ceremonia de astăzi, de aici și din întreaga țară, are importanța ei, pentru că drapelul ne amintește de țara din care facem parte, iar țara este constituită din părinții noștri, din dascălii noștri, din eroii de altădată, din copiii care se nasc, din toți oamenii de bine”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Teofan.

„Drapelul țării, ceremonia aceasta, ne cheamă să înțelegem cât de importante sunt simbolurile pentru supraviețuirea noastră: Crucea pentru Biserică, drapelul pentru oaste, copilul pentru familie și pentru țară.”

„Dumnezeu să ne binecuvinteze pe toți, să binecuvinteze Armata Română, să binecuvinteze pe toți cei care, privind înălțarea drapelului, conștientizează faptul că acolo sus se află ocrotirea noastră”, a încheiat ierarhul.

Slujba de sfințire a fost urmată de ceremonialul de ridicare a steagului României pe catarg, care a avut loc în Piața Tricolorului de pe strada Anastasie Panu.

La eveniment au participat Ludovic Orban, Președintele Camerei Deputaților, Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași, Mihai Chirica, Primarul Iașilor și Generalul de brigadă Daniel Pop, comandantul Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”.

Vezi și:

Foto credit: Doxologia.ro / Flavius Popa

Comentarii Facebook


Știri recente