IPS Teodosie, de Ziua Marinei: Arma cea mai specială a marinarilor este protecția Maicii Domnului și a îngerilor

IPS Teodosie a participat sâmbătă la manifestările organizate de Ziua Marinei Române în Constanța. Arhiepiscopul Tomisului a oficiat o slujbă de mulțumire, apoi s-a adresat marinarilor români și autorităților prezente.

Amintind că în data de 15 august este cinstită Fecioara Maria, Părintele Arhiepiscop a spus că România este numită și Grădina Maicii Domnului, iar florile alese sunt locuitorii țării.

„Între aceste flori alese, strălucesc astăzi marinarii români care au o misiune foarte grea și riscantă. Tocmai de aceea, inspirația celor ce le-au făcut uniforma a fost să aibă acest alb împrumutat de la îngerii lui Dumnezeu”.

„Ei au nevoie de paza Maicii Domnului și de paza îngerilor în misiunea lor. Este arma cea mai frumoasă, cea mai specială”, a spus ierarhul.

„Marea nu reprezintă altceva decât simbolul vieții noastre prin valurile și vânturile care o învolburează sau o liniștesc”, a adăugat IPS Teodosie care a apreciat organizarea sărbătorii în condițiile actuale „cu multe greutăți”.

Ediția din anul 2020 a Zilei Marinei Române a fost consacrată aniversării a 160 de ani de la înființarea Marinei Militare moderne. Spre deosebire de alți ani, când Forțele Navale Române organizau cel mai mare spectacol naval din țara noastră, atât pe mare la Mangalia și Constanța, pe Dunăre la Brăila și Tulcea, precum și în alte orașe porturi, anul acesta evenimentul a fost prezentat la o scară mai restrânsă, care a păstrat, totuși, câteva elemente tradiționale.

Slujba de Te Deum oficiată de IPS Teodosie a fost precedată de ceremonialul ridicării Pavilionului, Geacului şi a Marelui Pavoaz la bordul navelor militare, odată cu intonarea imnului de stat şi cu executarea a 21 de salve de tun.

A urmat alocuțiunea Președintelui României și exerciţiul naval întrunit „Forţele Navale Române 2020” în acvatoriul portului Constanţa şi în rada exterioară a acestuia.

– LIVE – Ziua Marinei Române 2020

?LIVE?Ediția din anul 2020 a Zilei Marinei Române este consacrată aniversării a 160 de ani de la înființarea Marinei Militare moderne. Spre deosebire de alți ani, când Forțele Navale Române organizau cel mai mare spectacol naval din țara noastră, atât pe mare la Mangalia și Constanța, pe Dunăre la Brăila și Tulcea, precum și în alte orașe porturi, anul acesta evenimentul este prezentat la o scară mai restrânsă, care păstrează, totuși, câteva elemente tradiționale.#MApN #ZiuaMarinei

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Vineri, 14 august 2020

Foto credit: Constanța News

Comentarii Facebook


Știri recente