IPS Serafim la Colegiul Național Octavian Goga din Sibiu

Elevii Colegiului Național „Octavian Goga” din Sibiu au avut posibilitatea să se întâlnească ieri, 26 noiembrie, cu Înaltpreasfințitul Serafim al Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale și de Nord. Tema întâlnirii ierarhului cu elevii de la liceul sibian a fost „Minunea de a fi tânăr”, prin care au fost dezbătute problemele din viața cotidiană a adolescenților, informează „Ziarul Lumina”.

Întâlnirea elevilor cu IPS Mitropolit Serafim a fost posibilă prin eforturile Organizației Tinerilor din Sibiu. Mitropolitul Germaniei le-a vorbit tinerilor prezenți în număr mare în sala de festivități a liceului sibian despre rolul credinței și al spiritualității în viața oricărui tânăr.

„A fi tânăr este cu adevărat o minune. Să ne păstrăm tinerețea pe parcursul întregii noastre vieți este, de asemenea, o minune. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, spune că există doar tineri de diferite vârste. În Biserică nu vorbim de tineri și bătrâni, ci de tineri de vârste diferite. Această expresie mi se pare foarte frumoasă, foarte potrivită, pentru că noi, prin sufletele noastre nu îmbătrânim niciodată. Trebuie să ne cultivăm sufletul de când suntem mici și în toate momentele vieții. Pentru a rămâne întotdeauna tineri, trebuie să avem un suflet nobil, curat, îmbunătățit prin credință, prin angajament în familie, în societate și în lume, pentru că numai în acest fel se dezvoltă personalitatea noastră. Acestea le facem cu ajutorul Bisericii și prin Biserică, pentru că ea ne dă curaj, putere, lumină, și fără ea omul se pierde”, a spus IPS Mitropolit Serafim.

„Înțelepciunea de viață”

Ierarhul a răspuns, apoi, întrebărilor primite de la elevi, referitoare la sensul pe care trebuie să-l dăm unei vieți asaltate de media, de multitudinea de informații, credințe și manifestări.

„Într-un fel este bine să fim maturi încă din tinerețea noastră, așa cum se încearcă astăzi. Copiii primesc foarte multe informații, cunoștințe și sunt altfel decât cei de altă dată. Acesta poate fi și un pericol și tocmai de aceea vine Biserica în ajutor. Ceea ce câștigăm prin cunoștințele asimilate trebuie să se transforme într-o înțelepciune de viață. Una este să cunoaștem multe, să avem un bagaj mare de cunoștințe și alta este să transformăm aceste cunoștințe în înțelepciune, în tăria de a ne manifesta în viață. Lumea de astăzi are foarte multe părți pozitive, dar și multe capcane, mai multe ca înainte. Suntem asaltați prin internet de informații, iar capacitatea tinerilor de acum de a înregistra, de a asimila informația este mult mai mare. Există, însă, și pericolul ca tot ceea ce asimilăm să pierdem într-o viață fără sens, iar acest sens nu-l găsim decât la Dumnezeu, prin credința și prin seriozitatea noastră”, a mai spus IPS Serafim.

Comentarii Facebook


Știri recente