IPS Serafim: După post, ne vom simți mai ușurați și întineriți, atât cu sufletul, cât și cu trupul

În mesajul pastoral cu ocazia Postului Sfintelor Paşti, Mitropolitul Serafim al Germaniei a îndemnat la „postirea cu bucurie, fiecare după putere”.

Ierarhul rezumă cele trei cerinţe ale Mântuitorului Hristos consemnate în Evanghelia din Duminica Izgonirii lui Adam din Rai: iertarea semenilor, postul și neagonisirea de bunuri materiale.

La fiecare în parte, Mitropolitul Serafim are câte un sfat:

„Să iertăm și noi din inimă pe cei care ne-au greșit, căci altfel postul și rugăciunea nu sunt primite de Dumnezeu”.

„Să încercăm deci să postim cu bucurie, fiecare după putere, pe toată durata Postului și ne vom convinge de binefacerea lui. După șapte săptămâni de post ne vom simți mai ușurați și mai întineriți, atât cu sufletul, cât și cu trupul”.

„Să ascultăm de cuvântul Domnului și să nu ne lipim inima de bani și de bunurile lumii acesteia, adunându-ne comori aici pe pământ, ci să ne adunăm comori în cer, prin binele făcut semenilor noștri”.

Părintele Mitropolit a amintit că Duminica Izgonirii lui Adam din Rai este Duminica împăcării întrucât, după rânduiala Bisericii, credincioșii își cer iertare unii de la alții, pentru ca postul lor să fie bine primit de Dumnezeu.

„Eu sunt cel dintâi care îmi cer iertare tuturor pentru tot ce v-am putut greși, cu voie sau fără de voie, cu știință sau cu neștiință. La rându-mi, vă iert din inimă pe toți și mă rog ca bunul și milostivul Dumnezeu să vă binecuvânteze, să vă dăruiască iertare de păcate, sănătate și toate cele de folos pentru viața aceasta și pentru mântuirea sufletului”, a spus Mitropolitul Serafim.

„Vă urez tuturor un post binecuvântat, cu bucurie și cu pace în suflet!”, le-a transmis credincioşilor ierarhul român.

Foto credit: Mitropolia Germaniei


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente