IPS Pimen la înmormântarea Părintelui Petru Gavril: Să ne găsească sfârşitul vieţii noastre cu sufletul îndreptat către cele sfinte

Ştim din cărţile de zidire sufletească, şi îndeosebi din Pateric, că în ce fapte te va găsi moartea, în acele fapte vei fi judecat. Fapta în care a fost găsit părintele Petru Gavril este cea a pelerinajului. Să ne găsească sfârşitul vieţii noastre cu sufletul îndreptat către cele sfinte, a spus IPS Pimen la slujba de înmormântare a părintelui Petru Gavril.

Mesajul de condoleanţe adresat de IPS Pimen la trecerea la cele veşnice a Pr. Petru Gavril – Basilica.ro

IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a transmis un mesaj de condoleanțe familiei Pr. Petru Gavril din Lămășeni, județul Suceava, care a trecut la cele veșnice sâmbătă, 14 octombrie 2017, în urma unui accident rutier: Cu adâncă întristare și nespusă durere am aflat de trecerea, prematură și violentă, la Domnul, a Preotului Petru Gavril, de…

Sute de credincioşi au participat în data de 17 octombrie 2017 la înmormântarea părintelui Petru Gavril, preot la Parohia Adormirea Maicii Domnului din satul Lămăşeni, judeţul Suceava, și a fiicei sale Anisia, în vârstă de 6 ani. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Pimen. Din sobor au făcut parte 100 de preoți din Eparhie.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a portretizat caracterul de misiune al preotului ca slujitor al Sfântului Altar, dar şi ca părinte duhovnicesc, informează site-ul doxologia.ro

Misiunea preoţească este slujire de jertfă cu preţul vieţii noastre, iar acest lucru vrea ca Dumnezeu să ne atenţioneze şi să ne înveţe pe noi cum trebuie să slujim ca cei ce suntem slujitorii Lui. Părintele Petru a slujit cu toată fiinţa sufletului său. Mulţimea de preoţi şi credincioşi arată cine a fost părintele Petru şi familia lui, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La rândul său, primarul comunei Rădăşeni, ing. Neculai Perju, a menţionat că plecarea părintelui Petru la cele veșnice este o pierdere deosebită pentru întreaga comunitate, el fiind iubit datorită calităţilor lui.

După săvârşirea slujbei, cortegiul funerar s-a îndreptat spre locul de veci. Părintele a fost înmormântat în curtea bisericii din satul natal, Rotopăneşti, comuna Horodniceni.

Pezbitera Maria nu a putut să-şi conducă soţul şi fiica pe drumul, aceasta fiind internată la Spitalul Judeţean Suceava, alături de fiica cea mare, Anastasia, în vârstă de 10 ani, ambele fiind încă în stare gravă.

În seara zilei de sâmbătă, 14 octombrie 2017, părintele Petru Gavril împreună cu familia se deplasau la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. În urma unui accident rutier, părintele, fiică, sora acestuia împreună cu soţul au trecut la cele veșnice.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente