IPS Mitropolit Laurenţiu a conferenţiat la Roma

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei îl are ca invitat de onoare, în cadrulZilelor Misiunii în Contextul Imigraţiei, pe Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a susţinut două conferinţe despre misiuneaortodoxă în diaspora şi va încheia vizita în Italia cu o întâlnire cu românii din Roma şi împrejurimi, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Preoţii din parohiile româneşti ale regiunii Lazio, Italia, au avut posibilitatea să participe la două conferinţe susţinute de IPS Mitropolit Laurenţiu. Prima conferinţă a avut loc la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, la invitaţia Preasfinţitului Episcop Siluan. Conform site-ul Episcopiei menţionate, conferinţa din 16 iunie a fost prima dintr-o serie de întâlniri cu preoţii români din Italia, în cadrul Zilelor Misiunii în Contextul Imigraţiei. IPS Mitropolit Laurenţiu a vorbit despre „Misiunea preotului şi a familiei sale într-o societate în curs de descreştinare“, iar la manifestare au participat atât preoţi cât şi preotese din parohiile regiunii Lazio. Participanţii au avut posibilitatea să dialogheze cu ierarhul din România şi să participe la discuţii cu exemple şi experienţe pastoral-misionare din comunităţile româneşti din regiunea italiană Lazio. După conferinţă a avut loc o agapă frăţească.

A doua conferinţă susţinută de IPS Mitropolit Laurenţiu la Roma a avut loc ieri, 18 iunie, la Parohia „Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Panteleimon“ din Roma. Conferinţa s-a adresat tinerilor din regiunea Lazio şi a avut tema: „Dificultăţi şi soluţii în transmiterea credinţei la generaţiile următoare – Tineri creştini în context secularizat“. Tinerii români au participat în număr mare la acest eveniment al comunităţilor româneşti din Lazio şi s-au arătat interesaţi de tema conferinţei şi a discuţiilor.

Concert de muzică religioasă

A treia conferinţă a IPS Mitropolit Laurenţiu în Italia va avea loc duminică, 21 iunie, de la orele 18.00, la Parohia „Înălţarea Sfintei Cruci“ din Roma. Tema acestei conferinţe este „Misiunea în context minoritar, în lumina slujirii pastorale a Sfântului Andrei, Mitropolitul Transilvaniei“ şi se va adresa tuturor preoţilor, preoteselor şi credincioşilor din Roma şi împrejurimi.

După conferinţă va avea loc un concert de cântări închinate sărbătorii Icoanei Maicii Domnului Odighitria – Îndrumătoarea, ţinută în fiecare an pe 21 iunie.

De asemenea, concertul este închinat şi Sfinţilor Apostoli Petru, Pavel şi Andrei şi Sfântului Cuvios Dionisie Exiguul, ocrotitori ai Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei şi Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, ocrotitor al Departamentului pentru Misiune al Episcopiei amintite.

Comentarii Facebook


Știri recente