IPS Laurenţiu despre Sinodul din Creta: Nu a fost un sinod care a venit cu alte dogme, un sinod care să aducă o altă învăţătură

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat luni, 29 august 2016, Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Din sobor au făcut parte atât slujitorii locaşului de cult, cât şi cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Şaguna din Sibiu. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala Timotei Popovici a Catedralei mitropolitane.

În cuvântul rostit, părintele profesor Dumitru Abrudan a prezentat viaţa şi activitatea Sfântului Ioan Botezătorul.

Astăzi este ziua de prăznuire a evenimentului prin care Ioan Botezătorul a plătit asumarea responsabilităţii încredinţate de Dumnezeu de a vesti neamului său şi apoi tuturor popoarelor Cuvântul lui Dumnezeu, a spus părintele Abrudan.

După oficierea Sfintei Liturghii, ierarhul a săvârșit slujba Parastasului pentru Mitropolitul Antonie Plămădeală, de la a cărui trecere la cele veşnice s-au împlinit 11 ani.

În cuvântul rostit, Mitropolitul Ardealului a vorbit credincioşilor despre lucrările Sfântului şi Marelui Sinod al Ortodoxiei, desfăşurate anul acesta în Creta. Ierarhul a prezentat cele şase teme dezbătute şi a subliniat că nici un document semnat nu conţine vreo abatere de la dreapta credinţă.

A fost o dorinţă extraordinară de a proclama ortodoxia credinţei pe care noi o trăim. Nu a fost un sinod care a venit cu alte dogme, un sinod care să aducă o altă învăţătură. A rânduit Dumnezeu ca din toate problemele actuale să se aleagă şase teme care au fost dezbătute cu foarte multă grijă şi cu foarte multă sfinţenie, a spus ierarhul.

La final, Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat credincioșii prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente