IPS Irineu s-a rugat pentru sufletele mărturisitorilor din închisorile comuniste la hramul Mănăstirii Aiud

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat duminică Sfânta Liturghie la hramul Mănăstirii „Sfânta Cruce” Râpa Robilor din Aiud și s-a rugat pentru sufletele mărturisitorilor din închisorile comuniste. Cu această ocazie s-au încheiat lucrările celei de a 8-a ediții a Simpozionului de Martirologie, dedicată Pr. Ioan Iovan.

În cuvântul rostit, Arhiepiscopul Alba Iuliei a explicat că în Duminica Sfintei Cruci „Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne cheamă astăzi să ne luăm crucea și să-L urmăm pe calea strâmtă a necazurilor și suferințelor”.

Părintele Arhiepiscop a mai spus că „asumarea crucii începe cu lepădarea de sine și cu dezbrăcarea de omul cel vechi, plin de răutate și egoism, de ambiții deșarte și pasiuni dezordonate”.

„Purtătorii crucii sunt toți aceia care, în chip smerit, slujesc lui Dumnezeu și oamenilor, fiind totdeauna gata să se sacrifice de dragul celuilalt”, a adăugat în încheiere ierarhul.

La final, Protos. Gavriil Vărvăruc, starețul așezământului monahal, a reliefat importanța academică și rolul duhovnicesc pe care îl are un astfel de simpozion și i-a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Irineu pentru grija acordată.

Organizată sub genericul „Biografii spirituale și represiune politică în România comunistă. Centenarul nașterii Părintelui Ioan Iovan (1922-2022)”, manifestarea științifică a debutat sâmbătă, 26 martie, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente