IPS Irineu a slujit la Mănăstirea Popânzăleşti. Postul este o binecuvântare pentru trupul şi sufletul nostru, a spus ierarhul.

IPS Irineu La M. Popânzăleşti

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Popânzăleşti din judeţul Dolj, informează pr. Gheorghe Cioiu de la Biroul de presă al Eparhiei.

În omilia sa, Mitropolitul Olteniei le-a vorbit celor prezenţi despre rolul benefic al postului pentru sănătatea trupească şi sufletească a omului credincios.

Postul este o binecuvântare pentru trupul şi sufletul nostru, a subliniat ierarhul în cuvântul rostit duminică, 26 februarie 2017.

Pe de o parte, trupul se întăreşte prin evitarea mâncărurilor săţioase ce îl îngreuiază. Pe de altă parte, sufletul primeşte aripi puternice ca să se ridice de la cele materiale spre cele cereşti, a transmis Înaltpreasfinţia Sa.

Ierarhul le-a explicat tuturor faptul că postul este şi o jertfă pe care o aducem lui Dumnezeu prin care dorim să ne arătăm ca fii binecuvântaţi ai Tatălui ceresc.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu ca postul acesta să vă fie de folos pentru trup şi suflet, să fie o binecuvântare pentru casele şi cei dragi ai dumneavoastră, să ajungeţi la Sfânta Înviere curaţi, uşuraţi de toate păcatele, suferinţele şi greutăţile acestei vieţi, a încheiat IPS Irineu.

***

Mănăstirea Popânzăleşti este menţionată în documentele vremii începând cu anul 1678, când a fost închinată ca metoc al Episcopiei de Râmnic de către logofătul Hamza, ctitorul ei de drept.

În 1799 mănăstirea este reclădită prin râvna arhimandritului Metodie, iar în perioada de păstorire a episcopilor râmniceni, Chesarie şi Filaret, ea devine un adevărat centru de desfacere pentru cărţile tipărite la Vâlcea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente