IPS Irineu a resfinţit Biserica parohiei Livezi | Numai în Casa Domnului primim puterea sfântă de a ne putea duce crucea acestei vieţi, spune Ierarhul

IPS Irineu - Duminica Slăbănogului

În Duminica a 4-a după Sfintele Paşti, Mitropolitul Olteniei a resfinţit Biserica Adormirea Maicii Domnului din Parohia Livezi, Protoieria Craiova Sud, judeţul Dolj. Momentele liturgice au încununat încheierea lucrările de restaurare a lăcaşului de cult care au fost săvârşite în ultimii ani. În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie.

Pentru implicarea deosebită în realizarea lucrărilor de restaurare, preotul paroh Grigore Vulcănescu a primit rangul bisericesc de iconom stavrofor, iar dl Constantin Gheorghiţa, primarul comunei Podari, a primit din partea Mitropoliei Olteniei o Gramată de mulţumire.

În cuvântul adresat credincioşilor la finalul slujbei din 7 mai, Mitropolitul Olteniei a explicat principalele învăţături din textul evanghelic duminical (Ioan 5, 1-15) şi a subliniat rolul Bisericii în viaţa credincioşilor creştini ortodocşi.

Biserica este inima unei comuniţăţi creştine, a unei parohii. Este locul unde ne întâlnim cu Dumnezeu, locaş sfânt unde primim puterea şi lucrarea Sfântului Duh, mângâierea Tatălui Ceresc, răsplată pentru cei ce se preocupă de mântuirea sufletelor. Numai aici, în Casa Domnului, putem găsi mângâiere sufletească şi trupească, numai aici primim nădejdea şi puterea sfântă de a ne putea duce crucea acestei vieţi, de a putea ajunge vrednici fii ai Împărăţiei Cerurilor, a precizat IPS Irineu.

 

Comentarii Facebook


Știri recente