IPS Ioan cheamă la rugăciune pentru natură: Seceta trebuie înțeleasă ca un îndemn la credință și milostivire față de săraci

„Seceta aceasta trebuie să fie înțeleasă ca un îndemn la mai multă credință, la mai multă rugăciune și la mai multă milostivire față de cei săraci, de cei singuri, de cei neajutorați”, a spus Mitropolitul Ioan într-un mesaj în care îndeamnă la rugăciune pentru „ploi liniștite și aducătoare de roadă peste pământul lovit de secetă”.

„Astfel făcând”, a spus mitropolitul, „noi devenim mâinile iubirii milostive ale lui Mântuitorului nostru Iisus Hristos pentru semenii noștri”.

Mesajul a fost adresat în contextul sărbătorii Sfintei Treimi, când se fac rugăciuni „pentru binecuvântarea ogoarelor la începutul semănatului și (…) de binecuvântare a țarinilor și a roadelor pământului”.

În cuvântul său, ierarhul a precizat că grija noastră faţă de natură şi semeni, materializată în rugăciune, reprezintă o dovadă prin care „recunoaștem în mod direct că toate darurile care întrețin viața omului pe pământ sunt de la Dumnezeu”.

În mesajul său, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan recomandă preoților și ieromonahilor eparhiei să oficieze, „potrivit rânduielilor liturgice, în ziua a doua a Rusaliilor, închinată cinstirii Preasfintei și de viață făcătoarei Treimi (…), după Sfânta Liturghie, la troițele ridicate în hotarele satelor sau la capătul holdelor, slujba de sfințire a apei și să binecuvânteze țarinile, viile, grădinile, livezile, rostindu-se rugăciunile speciale din Molitfelnic, pentru ca bunul Dumnezeu să ocrotească toate culturile și roadele de grindină, dăunători, inundații și vijelii”.

Biserica cinsteşte anul acesta pe Preasfânta Treime în data de 8 iunie.

Sursă foto: infocs.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sfântul Nicolae prevestește bunătatea lui Moș Crăciun sau iubirea milostivă a lui Dumnezeu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a asistat marți la Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor la Palatul Patriarhiei. În cuvântul rostit…