IPS Ciprian: Cum trebuie să înțelegem îndemnul la pocăință al Domnului Hristos, adresat și nouă

Arhiepiscopul Ciprian a slujit în Duminica după Botezul Domnului la Parohia Puieștii de Sus, Protoieria Râmnicu Sărat.

La predică, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a explicat cum trebuie înțeles mesajul Domnului Iisus Hristos, Pocăiți-vă, căci s-a apropiat Împărăția cerurilor (Matei 4:17) și a pus accentul pe împreuna-călătorie cu Dumnezeu.

Pentru a putea îndepărta obstacolele pe care le vom întâlni pe cale, este nevoie să pornim, în călătorie, cu mintea îndreptată spre Dumnezeu; să medităm la condiția noastră umană, să ne facem o introspecție, adică să ne autoevaluăm, pentru a vedea ce am realizat în anul precedent și ce ne propunem să împlinim în anul următor.

Părintele Arhiepiscop a îndemnat la întrebuințarea cu înțelepciune a timpului, care este darul lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi. Trebuie să avem grijă a-l folosi cu înțelepciune, pentru mântuire. De aceea, ca să putem înscrie pe războiul timpului faptele cele bune, avem nevoie de pocăință și de rugăciune.

Cu gândul la Dumnezeu și cu hotărârea de a ne strădui să fim mai buni, pornim într-o nouă călătorie în timp, cu dorința de a-L avea împreună-călător cu noi pe Însuși Mântuitorul Hristos; în această cheie duhovnicească trebuie să înțelegem îndemnul Său la pocăință, adresat și nouă, celor de astăzi, chiar dacă, prin Botez, am primit harul Sfântului Duh.

Încât orice creștin conștient și responsabil de calitatea sa de membru al Bisericii lui Hristos trebuie să se străduiască mai mult în împlinirea poruncilor evanghelice, recunoscând, totodată, starea sa de neputință și că, fără ajutorul lui Dumnezeu, nu-și poate purta povara crucii, a mai subliniat Înaltpreasfinția Sa.

După Sfânta Liturghie, IPS Ciprian a sfințit capela mortuară a parohiei amintite, construită între anii 2019-2021 prin eforturile preotului paroh Ion Ionescu-Enache și ale credincioșilor.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente