IPS Casian a împlinit 63 ani. „Hristos este Cel care ne arată compasiunea Sa în situațiile grele, El ne știe și ne poate vedea în interior”

În duminica a patra din Postul Sfintelor Paști, la împlinirea vârstei de 63 ani, IPS Casian a slujit în Catedrala Arhiepiscopală din Galați. În cuvântul adresat celor prezenți, Arhiepiscopul Dunării de Jos a evidențiat faptul că „Hristos este Cel care ne arată compasiunea Sa în diferitele situații grele, pe care nu le putem rezolva de unii singuri”.

„Hristos nu este doar între noi, ci este în noi. El ne știe și ne poate vedea în interior și este singurul care ne poate curăți de mizeriile noastre nevăzute, dar simțite, complicate și dureroase”, a explicat Înaltpreasfinția Sa.

Împreună cu chiriarhul au slujit membrii Permanenţei Consiliului eparhial, protoierei, preoții și diaconii Catedralei Arhiepiscopale.


Citește și: IPS Casian împlineşte 63 de ani


În cadrul slujbei, teologul Cristian Lascu a fost hirotonit diacon, iar diaconul Petru Herescu a primit darul preoției pe seama parohiei Berești Târg, județul Galați, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Făcând referire la perioada de post în care ne aflăm, Părintele Arhiepiscop a evidențiat faptul că „finalitatea postului nu este doar o reușită a înfrânării de la niște bucate, ci este curățirea, luminarea și însănătoșirea noastră”.

La finalul Sfintei Liturghii, Pr. vicar administrativ Lucian Petroaia a rostit un cuvânt în care a subliniat responsabilitatea faţă de Dumnezeu şi de Biserică şi lucrarea jertfelnică a ierarhului.

„Fiecare zi a vieții noastre, dar mai cu seamă ziua de astăzi, este o invitație a Domnului spre urcuș, o chemare spre înalt. Cu atât mai mult simțim aceasta în Duminica Sfântului Ioan Scărarul și când o astfel de sărbătoare se împletește providențial cu un moment frumos din viața noastră, ziua aniversară a nașterii Înaltpreasfinției Voastre”, a precizat părintele vicar.

La final, IPS Casian a mulţumit pentru urările de bine și i-a binecuvântat pe cei prezenți la rugăciune și la momentul aniversar.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente