IPS Casian a binecuvântat organizarea Marşului pentru viaţă şi a Pelerinajului de Florii în Eparhia Dunării de Jos

La Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a avut loc marţi o întâlnire pentru organizarea a două proiecte: ediţia a VIII-a a Marşului pentru viaţă şi Pelerinajul de Florii. IPS Casian a participat la întrunire şi a binecuvântat şi apreciat implicarea şi susţinerea activităţilor misionare de preoţii, tinerii şi credincioşii din eparhie.

La discuţii au fost prezenţi membri ai Permanenţei Consiliului eparhial, protopopi, inspectorii de Religie şi cateheză, reprezentanţi ai Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, Seminarului Teologic Ortodox Sf. Ap. Andrei, A.S.C.O.R. şi  A.P.O.R., filialele Galaţi, S.N.F.O.R. Galaţi, Liga Studenţilor Galaţi şi ai Asociaţiei Ortodoxia tinerilor.

În prima parte a întâlnirii au fost prezentate proiectele Bisericii pentru susţinerea familiei creştine în faţa provocărilor societăţii secularizate contemporane, importanţa parteneriatului dintre Biserică şi Şcoală în educaţia şi formarea tinerilor, precum şi aspecte legate de desfăşurarea ediţiei a VIII-a a Marşului pentru viaţă în principalele localităţi ale eparhiei.

În a doua parte, au fost discutate aspecte legate de pregătirea şi buna organizare a pelerinajului de Florii care se va desfăşura în ziua de 31 martie.

La acest eveniment pelerinaj vor participa copiii de la grupele catehetice ale bisericilor, elevi din şcoli şi licee, seminarişti, studenţi teologi, alţi tineri implicaţi în activităţi şi proiecte bisericeşti, familii tinere cu copii, credincioşi maturi şi vârstnici, precum şi alte persoane care doresc să se alăture manifestării.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente