IPS Calinic a oficiat slujba de resfințire a complexului monahal de la Mănăstirea Glavacioc

Biserica și clădirile anexe ale Mănăstirii Glavacioc au fost resfințite la 26 ani de la debutul lucrărilor. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic. În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie și slujba parastasului pe o scenă special amenajată în curtea mănăstirii.

În cuvântul rostit în data de 2 iulie 2017, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a vorbit despre eforturile depuse de obștea monahală în vederea renovării complexului, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Pentru eforturile depuse la reclădirea mănăstirii din 1991 și până în prezent, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a oferit obștii monahale distincția Crucea Basarabă. De asemenea, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit primarului comunei Ștefan cel Mare și ctitorilor distincția eparhială Sfântul Neagoe Vodă Basarab.


Prima atestare documentară  a mănăstirii Glavacioc este din anul 1441din vremea domnitorului muntean Vlad Țepeș.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…