IPS Atanasie de Limassol: Sinodul din Creta nu a vătămat, mai mult vatămă schisma în Biserică

Mitropolitul Atanasie de Limassol (Biserica Ortodoxă a Ciprului) a acordat un interviu pentru Doxologia.ro în care a vorbit despre Sfântul și Marele Sinod care a avut loc în Creta anul acesta.

„Cred că nu a vătămat acest sinod, dar mai mult vatămă schisma în Biserică. Acesta este pericolul. Să nu ne înșelăm și să luăm hotărâri la repezeală, creând astfel schisme și certuri în Biserică. Asta ar fi tragic, pentru că ne-ar costa mântuirea noastră. Creștinii rămân creștini în Biserică, mergem înainte în mod normal, uniți cu episcopii noștri, cu preoții noștri, cu păstorii Bisericii. Dacă acest sinod  a lucrat bine, Dumnezeu îl va binecuvânta și-i va da dreptate. Dacă a lucrat în mod rău, Dumnezeu va avea grijă să fie dat la o parte, după cum s-a întâmplat cu multe sinoade din istorie care erau tâlhărești sau chiar eretice”, a spus Părintele Mitropolit.

Mitropolitul Atanasie a participat la lucrările Sfântului și Marelui Sinod ca membru al Delegației Bisericii Autocefale a Ciprului.

Mitropolitul Atanasie de Limassol a fost ucenic al unor mari părinţi duhovniceşti precum Sfântul Paisie Aghioritul şi Efrem Katunakiotul și este unul dintre cei mai mari predicatori din Biserica Ortodoxă a Ciprului.

Interviul video îl puteţi urmări mai jos.

Sursa foto: pravoslavie.ru

Comentarii Facebook


Știri recente