IPS Andrei: „Stabiliți cu tinerii din parohii o puternică și sinceră legătură personală”

În biserica Parohiei Gherla III, cu hramul Sfânta Treime a avut loc marți, 24 mai 2016, conferința preoțească de primăvară a preoților din Protopopiatul Gherla, informează site-ul oficial al Mitropoliei Clujului.

La eveniment a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului.

După cuvântul de deschidere rostit de Părintele protopop Paul Isip, ierarhul le-a adresat preoților prezenți câteva sfaturi, îndemnându-i să stabilească cu tinerii din parohii o puternică și sinceră legătură personală.

„Este extraordinar dacă reușim să stabilim cu tinerii din parohie o legătură personală, directă. Să-i știm pe nume, cu preocupările lor, cu necazurile și bucuriile lor, pentru că atunci se leagă de biserică. Sunt multe parohii unde nu se reușește aceasta. E o situație fericită aici la Protopopiatul Gherla faptul că părintele protopop are această harismă de a se apropia de tineri, așa că le dă pildă și la ceilalți”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

În cea de a doua parte, Pr. Liviu Vidican Manci a prezentat un referat intitulat Educația religioasă a tinerilor în noua ordine morală. Întâlnirea s-a încheiat cu dezbateri legate de educarea și catehizarea tinerilor.

Comentarii Facebook


Știri recente