IPS Andrei a inaugurat noul sediu al Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca

Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat luni slujba de binecuvântare a noului sediu a Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan”.

Inaugurarea sediului a avut loc odată cu festivitatea de deschidere a noului an școlar la care au participat Episcopul vicar Benedict Bistrițeanul al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Cluj, autorități locale, și elevii împreună cu părinții lor.

După slujba de binecuvântare, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei s-a adresat auditoriului subliniind necesitatea educației pentru conturarea viitorului unui tânăr.

„Orice lucru bun nu se poate definitiva decât cu dăruire totală. […] Elevii și studenții să învețe cu cumințenie pentru a se contura viitorul lor. Noi, oamenii maturi, să muncim cu hărnicie ca să câștigăm și toți creștinii să ne rugăm lui Dumnezeu, să mergem la biserică, să facem fapte bune, să iubim pe cei din jurul nostru, dacă vrem să ajungem în Rai”.

Mitropolitul Andrei a oferit o serie de distincții celor care s-au implicat în realizarea acestui proiect. Directorul Colegiului Ortodox, Preotul Liviu Vidican-Manci, a primit Crucea Transilvană, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, iar directorul-adjunct, Preotul Andrei Mureșanu, a primit Ordinul „Mihai Vodă”.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc, a primit „Gratulația Anului 2023” a Arhiepiscopiei Clujului, pentru aportul arătat în conlucrarea dintre Biserică și instituțiile statului. Această distincție se acordă anual unei singure persoane, pentru merite deosebite arătate în cadrul Bisericii și comunității.

Elevii colegiului au primit 400 de ghiozdane cu rechizite și rucsacuri cu cele necesare pentru ora de sport.


Lucrările de modernizare și extindere au fost realizate prin finanțare europeană de Primăria municipiului Cluj-Napoca. În urma acestora, capacitatea clădirii unde învață elevii din ciclul gimnazial de la Colegiul Ortodox a crescut de la 276 la 400 elevi.

Corpul existent al școlii a fost supraetajat cu un nivel, spațiu în care au fost amenajate 5 noi săli de clasă. După modernizare, întreaga clădire beneficiază de: 16 săli de clasă, 5 laboratoare, o sală profesorală, o sală de muzică, o sală de pictură, o sală festivă multifuncțională, o sală de mese, o bibliotecă și o arhivă.

Foto credit: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului

Comentarii Facebook


Știri recente