IOCC sponsorizează construirea unui laborator de informatică pentru liceul ortodox din Lwemiyaga, Uganda  

Organizația Internațională pentru Caritate Creștin Ortodoxă (IOCC) contribuie financiar la construirea unui laborator de informatică pentru liceul ortodox Sf. Luca din districtul Lwemiyaga, Uganda.

Piatra de temelie pentru construcţia unde va funcţiona laboratorul a fost aşezată miercuri, 20 februarie, de Mitropolitul Ioan Lwanga – Biserica Ortodoxe a Ugandei.

La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai IOCC, elevi şi reprezentanti ai comunităţii ortodoxe din Lwemiyaga, informează Biserica Ortodoxă a Ugandei pe contul oficial de Facebook.

Liceul Ortodox Sf. Luca a fost înfiinţat în anul 2013 şi are o capacitate de 240 elevi.

Biserica Ortodoxă a Ugandei

Biserica Ortodoxă a Ugandei aparţine de Patriarhia Alexandriei şi este condusă de Mitropolitul Jonah Lwanga.

Potrivit site-ului oficial al Bisericii, 76 preoţi şi 5 diaconi asigură asistenţa religioasă pe teritoriul Ugandei. În prezent există peste 100 de comunităţi, 42 de biserici din zid, 17 clinici medicale şi un spital ortodox.

Conducerea Republicii Uganda a recunoscut religia ortodoxă în 1946.

Organizația Internațională pentru Caritate Creștin Ortodoxă

Organizația Internațională pentru Caritate Creștin Ortodoxă (IOCC) este o organizație caritabilă non-profit care acordă sprijin pentru persoanele aflate în situaţii financiare delicate din întreaga lume.

Din anul 1992 până în prezent, IOCC a oferit asistență și sprijin celor aflați în dificultate în valoare totală de peste 580 milioane dolari, în peste 50 țări.

Din anul 2005, IOCC a lucrat în parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română și a instruit peste 2.100 de preoți, profesori de religie și lucrători sociali pentru a răspunde mai bine nevoilor sociale ale familiilor vulnerabile din România și pentru a întări relațiile cu comunitățile românești din diaspora.

Patriarhia Română și Federația Filantropia au colaborat cu această organizație în cadrul programelor sociale: Împreună pentru servicii sociale mai bune și Rețea teritorială de furnizori creștini de servicii sociale (2010).

Citeşte şi: IOCC sprijină victimele inundaţiilor din Oituz

Comentarii Facebook


Știri recente