IOCC sprijină victimele inundaţiilor din Oituz

La propunerea Federației Filantropia a Patriarhiei Române, International Orthodox Christian Charities (IOCC) a donat 3000 de dolari Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, sumă care a fost redirecţionată către familiile din Comuna Oituz, județul Bacău, afectate de inundațiile din luna iunie 2018.

În perioada 27 – 29 iunie 2018 mai multe familii din comuna Oituz, mai ales din localitățile Ferăstrău și Hârja, au fost grav afectate de ploile abundente, casele multora dintre acestea nemaifiind locuibile.

Din suma donată de IOCC au fost achiziţionate materiale de construcție şi a fost plătită manopera constructorilor care au reparat toate imobilele afectate, informează site-ul oficial al Eparhiei Romanului şi Bacăului.

IOCC, cu sediul în Baltimore – Maryland (SUA), este o organizație umanitară mondială aparținând Bisericii Ortodoxe, care sprijină comunitățile afectate de calamități sau dezastre naturale, cât și proiecte comunitare pentru dezvoltarea infrastructurii sociale de care are în mod fundamental nevoie o comunitate.

Foto credit: Bacau.net

Comentarii Facebook


Știri recente