IOCC România și Federația Filantropia au finalizat cu succes proiectul Împreună pentru servicii sociale mai bune

București, 3 iunie 2013 – Organizația Internațională pentru Caritate Creștin-Ortodoxă (IOCC România), alături de Federația Filantropia și Patriarhia Română au marcat finalul proiectului „Împreună pentru servicii sociale mai bune – Construirea capacității organizaționale a unei rețele naționale de ONG-uri creștine” printr-o conferință care a avut loc vineri, pe 31 mai 2013, la Palatului Patriarhiei din București. În cadrul evenimentului, membrii celor trei organizații partenere au prezentat activitățile desfășurate în perioada 1 septembrie 2010 – 31 iunie 2013, concluzionând cu rezultatele obținute în urma eforturilor comune.

Proiectul a avut ca scop principal dezvoltarea capacității organizaționale a Federației și membrilor ei de a asigura servicii sociale eficiente pentru cei aflați în dificultate. Acesta a inclus o serie de activități îndreptate către consolidarea abilităților manageriale și de cooperare ale angajaților ONG-urile membre, precum și crearea de parteneriate cu alte entități cu preocupări similare pentru a facilita comunicarea și colaborarea în cadrul structurii federative și în afara ei, cu parteneri sociali activi în domeniul social. S-au realizat programe de instruire, schimburi de experiență între membrii ONG-urilor, întâlniri de lucru și un total de aproximativ 700 de ore de asistență tehnică și mentorat.

„IOCC România și-a asumat misiunea de a pune în serviciul Federației Filantropia cele mai bune resurse de care dispune sau pe care le poate mobiliza organizația. Am înțeles cu toții, încă de la început, adevăratul potențial al comunicării și implicării autentice și ne-am putut da seama de drumul dificil dar frumos pe care aveam să îl străbatem împreună. Astfel, pe parcursul proiectului, echipa IOCC și cea a Federației au conlucrat ca o singură echipă, iar rezultatele obținute sunt cu atât mai îmbucurătoare”, a spus Corina Mararu, Director Național IOCC România.

În urma implementării programului, toți indicatorii de performanță avuți în vedere au fost îndepliniți sau chiar depășiți. Astfel, 227 de angajați și reprezentanți ai ONG-urilor membre și-au îmbogățit experiența în arii precum managementul echipelor performante, atragerea de resurse din comunitate, planificare operațională și managementul resurselor umane. De activitățile de formare au beneficiat 140 de manageri de top și de nivel mediu, manageri de proiecte, coordonatori și viitori manageri. De asemenea, pe parcursul a 201 zile de schimburi de experiență, 57 de angajați ai organizațiilor membre s-au implicat în diferite activițăți, învățând unii de la alții și găsind împreună soluții pentru ajutorarea beneficiarilor finali – categoriile de persoane defavorizate.

„Dincolo de rezultatele de pe hârtie, care sunt, pentru noi, dovada că ne-am atins obiectivele cu care am pornit la drum, cele mai valoroase roade ale acestui proiect sunt cunoașterea reciprocă profundă și colaborarea deplină între toți cei implicați. Astfel, ajunși la finalul perioadei de implementare, ne-am regăsit în frumoasa situație de a constata că s-au construit relații solide și fructuoase între organizații, care sunt, fără îndoială, una din premisele pe care le ținteam pentru îmbunătățirea calității serviciilor sociale pe care astăzi le oferim celor în nevoie”, a spus pr. Narcis Axinte, președintele Fundației Solidaritate și Speranță, membră a Federației Filantropia, în deschiderea evenimentului.

###

Despre Federația Filantropia

Federația Filantropia este o organizație privată non-profit, care funcționează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Ea reunește în acest moment, 21 din cele mai reprezentative asociații și fundații, care lucrează în domeniul social filantropic, cu binecuvântarea eparhiilor Bisericii Ortodoxe Române (BOR). Membrii Federației oferă oamenilor în nevoie serviciile lor fără niciun fel de discriminare. Misiunea asumată de Federație este să sprijine lucrarea filantropică a Bisericii Ortodoxe Române săvârșită pentru oameni și comunitățile lor, în spiritul învățăturii creștine. În viitor, Federația țintește să devină o platformă de acțiune comună pentru cele peste 130 de ONG-uri care lucrează în domeniul social cu binecuvântarea BOR.

Despre IOCC România

IOCC România are o experiență de 12 ani în domeniul creării de soluții durabile pentru ajutorarea persoanelor aflate în situații dificile, alături de Biserica Ortodoxă Română și de rețeaua de ONG-uri a acesteia. De asemenea, organizația colaborează și cu alte părți interesate (donatori, alte ONG-uri, autorități locale și instituții publice) pentru a identifica sinergii, a evita suprapuneri și a maximiza durabilitatea activităților sale. IOCC România este membră a rețelei mondiale IOCC, care include filiale în Albania, Bosnia-Herțegovina, Etiopia, Israel, Cisiordania, Liban, Republica Georgia, Muntenegru, Serbia și Statele Unite, Programele IOCC au ajutat oameni din 50 de țări din Europa, Asia, Africa, America de Nord și de Sud.

Comentarii Facebook


Știri recente