Învierea Domnului sărbătorită la Viena

Ca in fiecare an, la Viena, mii de romani au participat la procesiunea din noaptea Învierii, de aceasta data avandu-l in mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale si de Nord.

„Pentru a fi in concordanta si in duh de rugaciune cu fratii nostri de acasa, la ora 23, credinciosii au primit din partea ierarhului chemarea: „Veniti de luatilumina!”, imediat aceasta raspandindu-se, astfel incat s-a transformat intr-o mare de lumini, care nu au putut fi stinse nici de ploaia binecuvantata care a venit de sus. Dupa ce Biserica a fost inconjurata de preoti si credinciosi, la momentul de mare emotie duhovniceasca, in capitala Austriei a rasunat imnul de biruinta: Hristos a Inviat!”, a precizat Părintele Emanuel Nuțu.

Dupa slujba Invierii, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim a rostit un cuvânt de învățătură în care a indemnat din tot sufletul ca aceasta atmosfera sfanta sa fie pastrata in suflet, ca ceea ce inseamna credinta ortodoxa, limba si traditiile primite de la parinti sa fie pastrate si transmise mai departe.

Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre importanta Invierii Domnului, despre nadejdea noastra in viata vesnica si despre necesitatea duhovniceasca ca Invierea sa fie simtita zi de zi in sufletul nostru. I-a indemnat pe romanii din Viena si imprejurimi sa ramana langa Biserica, sa o cerceteze si de aici sa ia putere de a merge mai departe in aceasta lume plina de ispite si incercari.

Dupa terminarea slujbei, Pr. Paroh Dr. Nicolae Dura a multumit in numele preotilor si a credinciosilor parintelui Mitropolit pentru prezenta sa la Viena si a invitat credinciosii sa intre in Biserica pentru a se inchina,pentru a primi fiecare un ou binecuvantat si Pastile, painea si vinul din care sa guste pe nemancate si pentru a le fi sfintite cosurile cu bucatele pregatite si aduse pentru a fi binecuvantate.

Duminica dimineata a fost savarsita Sf. Litughie de catre IPS Serafim, alaturi de parintii slujitori ai acestei parohii si slujba Vecerniei Pastilor, a rostit cuvant de invatatura, iar la sfarsit, toti cei prezenti au fost chemati sa ia parte la Agapa de Pasti.

In dupa-amiaza zilei de duminica, IPS Serafim a fost in mijlocul romanilor din orasul Sankt Polten, o filie a Bisericii din Viena, unde a savarsit slujba Vecerniei si s-a bucurat de participarea numeroasa si de clipele duhovnicesti petrecute cu romanii care traiesc in aceste locuri. De altfel, prezenta ierarhului si in acest oras face parte din vizita canonica pe care a facut-o in Saptamana Mare in toate parohiile romanesti din Austria. In fiecare zi, in alta parohie, a savarsit slujba Deniei, a predicat si a petrecut cateva momente cu credinciosii pe care Dumnezeu l-a chemat sa-i pastoreasca.

Comentarii Facebook


Știri recente