Învierea Domnului la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboyiei și Călărașilor a săvârșit Duminică, 5 mai 2013, la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia Slujba Învierii, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi. La miezul nopții Preasfințitul Părinte Episcop a oferit celor prezenți la slujbă Lumina Sfântă. În Catedrală a urmat Canonul Învierii și Sfânta Liturghie, un mare număr de credincioși împărtășindu-se cu Sfântul Trup și Sânge al Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

La amiază, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit slujba Vecerniei, care se mai numește „A Doua înviere”, împreună cu toți preoții și diaconii din municipiul Slobozia. La această vecernie a Învierii, care simbolizează arătarea lui Hristos în fața ucenicilor, după Învierea Sa din morți, s-a citit Evanghelia în douăsprezece limbi.

În cuvântul Său Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a evidențiat roadele Învieri Mântuitorului Iisus Hristos pentru umanitate și întreaga creație, cu toții devenind, prin Învierea Mântuitorului Hristos fii ai lui Dumnezeu născuți din Dumnezeu prin Duhul Sfânt. Preasfinția Sa ne-a îndemnat să păstrăm pururi în sufletele noastre Lumina Învierii și bucuria pe care Dumnezeu ne-a făcut-o în această zi.

Cu această ocazie au fost hirotesiți sachelari preoții Giorgian Toader de la parohia Tovărășia, Marius Ungureanu de la parohia Poiana și Ionel Spătaru de la parohia Traian II, iar preoții Gheorghe Ardeleanu de la parohia Munteni Buzău, Tudorel Petre de la parohia Dumitrești, Alexandru Oancea de la parohia Constantin Brâncoveanu, Nicolae Tocileanu de la parohia Colilia, Marian Cristea de la parohia Grivița, Daniel Matei de la parohia Scânteia, Ioan Bălan de la parohia Gheorghe Doja, Roman Păun de la parohia Buna Vestire Slobozia, Laurențiu Cioranu de la parohia Fundata, Doru Mihai Manea și Costin Popescu de la parohia Ciochina au fost hirotesiți iconom, potrivit sf-esc.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente