Învierea Domnului în Parohia Coslada, Spania

Aparenta înfrângere a morții Domnului a culminat cu reala biruință a Învierii. Dacă totul s-ar fi terminat fără înviere, viața ar avea astăzi un alt sens, iar veșnicia ar fi un iad. Cine ar șterge astăzi lacrimile văduvei, ale orfanului și ale celui lovit de valurile vieții, dacă nu ar fi înviat Iisus Hristos? Cine ar iubi pe cei neiubiți, cine ar ierta pe cei neiertați, cine ar hrăni pe cei nehrăniți, cine ar mângâia pe cei nemângâiați… dacă nu ar fi înviat Iisus-Domnul? Cine ar răspunde rugăciunilor disperate, cine ar șterge lacrimile fierbinți, cine ar ierta păcatele dacă nu ar fi înviat Domnul? Dar Iisus Hristos a înviat și învierea Lui este speranța muritorilor.

În bucuria aceasta a marilor binecuvântări ale Învierii, credincioșii comunității ortodoxe a „Sfântului Nectarie Taumaturgul” din Coslada – Spania s-au strâns la miezul nopții în jurul bisericii parohiale și au participat la slujba rânduită, urmată de Sfânta Liturghie, la care mulți copii, tineri și adulți s-au împărtășit, după cum a precizat Părintele Paroh George Cimpoca.

Bucuria Învierii o dă, în primul rând, siguranța că vom învia la o viață nouă, la o viață de odihnă și bucurie veșnică. Dar bucuria aceasta o pot avea numai cei ce trăiesc în așteptarea acestei vieți și luptă pentru dobândirea ei.

Comentarii Facebook


Știri recente