Întruniri preoțești în protopopiatele Iași 1 și Iași 2

Preoții Protopopiatului Iași 1 s-au reunit marți, 26 martie, în ședința lunară. Conferința a avut loc în Sala „Dr. Iustin Moisescu” a Centrului eparhial Iași, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Tema cu titlul „Sfinții Împărați Constantin și Elena, importanță istorică și modele pentru Ortodoxie” a fost prezentată de pr. Cătălin Adumitroae de la parohia Vâlcele. „Referatul a constituit un punct de plecare în discuțiile care au avut loc ulterior. Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt un izvor pentru toți credincioșii, dar mai ales pentru noi, preoții. Ei au fost cei care au pus început credinței noastre. Sfântul Constantin cel Mare a dat libertate de credință creștinilor din vremea sa, prin Edictul de la Milan din anul 313”, a relatat pentru „Ziarul Lumina” pr. Toma Gradinaciuc, protopop al Protopopiatului Iași 1.

Tot marți, a avut loc întrunirea preoților Protopopiatului Iași 2. Părintele Marius Victor Achirei de la parohia „Adormirea Maicii Domnului”” – Vlădiceni a susținut referatul cu tema „Sfinții Împărați Constantin și Elena promotori ai libertății religioase”. „Expunerea a prezentat a suscitat un interes deosebit în rândul preoților prezenți, mai cu seamă din perspectiva timpului în care trăim, în care este atât de necesară o mărturie creștină autentică atât din partea poporului dreptcredincios, cât și din partea acelora care vremelnic, prin voia lui Dumnezeu sunt aleși să îl conducă”, a spus pr. Vilie Doroșincă, protopop al Protopopiatului Iași 2, care a insistat în finalul discuțiilor asupra lucrurilor bune și folositoare pentru duhovnicie pe care le putem primi prin cultivarea unei vieți creștine, „mai cu seamă că perioada Postului Mare în care ne aflăm înseamnă prin excelență o aprofundare a vieții spirituale pe care aceștia au avut-o prin raportarea la Mântuitorul noastru Iisus Hristos”. Părintele protopop Vilie Doroșincă a transmis spre finalul întâlnirii hotărârile venite de la Centrul eparhial Iași și a făcut câteva recomandări cu privire la activitatea administrativă, liturgică și misionară în perioada Postului Mare.

Părintele protopop Vilie Doroșincă a transmis spre finalul întâlnirii hotărârile venite de la Centrul eparhial Iași și a făcut câteva recomandări cu privire la activitatea administrativă, liturgică și misionară în perioada Postului Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente