Întrunirea teologilor doctoranzi sibieni

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” a găzduit astăzi, 27 iunie 2013, Simpozionul „Teologie și spiritualitate în epoca Sfinților Împărați Constantin și Elena”, manifestare organizată de doctoranzii instituției sibiene. Simpozionul a început cu o slujbă de mulțumire, oficiată de un sobor de preoți în capela facultății. Fiecare doctorand a prezentat un referat.

„Lucrările simpozionului se concretizează printr-o publicație intitulată „Studia Doctoralia Andreiana”. Este un lucru deosebit de important atât pentru școala noastră doctorală, dar și pentru fiecare doctorand în parte pentru faptul că este implicat în a-și aduce contribuția la dezvoltarea și aprofundarea temei cum este aceasta legată de Împărații Constantin și Elena, dar este și o motivație ca doctoranzii să contribuie împreună la dezvoltarea cercetării teologice știind că acesta este scopul școlii doctorale”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Univ. Dr. Pavel Aurel, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

Următoarea întalnire a doctoranzilor Facultății de Teologie Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu va avea loc în toamnă și va fi dedicat părintelui profesor Dumitru Stăniloae.

Comentarii Facebook


Știri recente