Întrunirea teologilor doctoranzi sibieni

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” a găzduit astăzi, 27 iunie 2013, Simpozionul „Teologie și spiritualitate în epoca Sfinților Împărați Constantin și Elena”, manifestare organizată de doctoranzii instituției sibiene. Simpozionul a început cu o slujbă de mulțumire, oficiată de un sobor de preoți în capela facultății. Fiecare doctorand a prezentat un referat.

„Lucrările simpozionului se concretizează printr-o publicație intitulată „Studia Doctoralia Andreiana”. Este un lucru deosebit de important atât pentru școala noastră doctorală, dar și pentru fiecare doctorand în parte pentru faptul că este implicat în a-și aduce contribuția la dezvoltarea și aprofundarea temei cum este aceasta legată de Împărații Constantin și Elena, dar este și o motivație ca doctoranzii să contribuie împreună la dezvoltarea cercetării teologice știind că acesta este scopul școlii doctorale”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Univ. Dr. Pavel Aurel, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

Următoarea întalnire a doctoranzilor Facultății de Teologie Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu va avea loc în toamnă și va fi dedicat părintelui profesor Dumitru Stăniloae.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…