Întrunirea preoților romașcani pentru promovarea proiectului Calea Mântuirii

În cadrul Protopopiatului Roman a avut loc luni, 25 februarie 2013, întâlnirea preoților înscriși în proiectul „Calea Mântuirii” – Cateheza pentru adulți, după cum aflăm de pe site-ul epr.ro.

Acest proiect a fost implementat în Eparhia Romanului și Bacăului, cu binecuvântarea Preasfintitului Episcop Ioachim Bacauanul, urmând ca fiecare protopopiat să pregătească prezentarea si implementarea proiectului în parohii.

Din Protopopiatul Roman au fost selectate un număr de 16 parohii după cum urmează:

1. Precista Mare – Roman

2. Pogorârea Sfântului Duh – Roman

3. Precista Mică – Roman

4. Sfinții Împărați Constantin și Elena – Roman

5. Sfântul Vasile cel Mare – Roman

6. Sfântul Ștefan cel Mare – Roman

7. Sfinții Părinți Ioachim și Ana – Roman

8. Parohia Bălușești

9. Parohia Bătrânești

10. Parohia Doljești

11. Parohia Luțca

12. Parohia Ruginoasa

13. Parohia Secuieni 2

14. Parohia Simionești

15. Parohia Văleni

16. Parohia Vulpășești

În sala de conferințe a protopopiatului, la ora 10, PC Pr. Liviu Lupu, coordonatorul acestui proiect , a prezentat etapele implementării proiectului în fiecare parohie.

Preotii acestor parohii, prezenti la aceasta intrunire , au primit materiale si bibliografia necesara bunei desfasurari a catehezelor pentru adulti.

Perioada acestui proiect se deruleaza în 12 săptămani, cu circa 2 ore pe fiecare zi din săptămână, în funcție de necesitățile pe care le are fiecare comunitate parohială.

Menționăm, că în cadrul Protopopiatului Roman, activitatea catehetică existenta , se desfășoară conform normelor bisericești, iar acest nou program, „Calea Mantuirii”, îmbunătățește și uniformizează cateheza,iar în mod deosebit va duce la dezvoltarea misiunii laicatului în cadrul Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente