Întrunirea preoților din spitalele bucureștene

La Universitatea Româno-Americană din București a avut loc astăzi, 7 decembrie 2011, cea de-a XXI-a ediție a Cercului Pastoral Misionar „Comunicare și Comuniune” al preoților de spitale din Capitală. Tema acestei ediții a fost „Nașterea Domnului – prilej de solidaritate și comuniune spirituală”.

Lucrările au fost precedate de Sfânta Liturghie oficiată în Capela cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul” din incinta instituției academice.

Pr. Mircea Marian Pintica, coordonatorul preoților de caritate din București a precizat pentru TRINITAS TV: „La această întâlnire ne-am împărtășit din experiența acumulată în perioada Crăciunului ca și preoți de caritate în instituțiile spitalicești. Problemele diferă de la spital la spital. Există spitale cu un anumit specific și desigur atunci când ne aflăm în perioada Postului Crăciunului oamenii vin să se spovedească și să se împărtășească, dar avem și spitale unde sunt imobilizați și copii bolnavi și trebuie să ne adaptăm în funcție de situația respectivă”.

La conferință a participat și rectorul Universității Româno-Americane din București.

Această este prima ediție a Cercului preoților de spitale din București care se desfășoară într-o instituție academică.

Comentarii Facebook


Știri recente