Intrunirea preotilor din Protopopiatul Iasi 2

La sediul Protopopiatului Iasi 2 a avut loc astazi sedinta lunara cu preotii din parohiile de pe cuprinsul Protoieriei. Principalul subiect a fost evocarea personalitatii Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant. In acest sens Parintele Vasile Mihaila, de la Parohia Scanteia a sustinut lucrarea ‘500 de ani – Evocarea personalitatii Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant’, in paginile careia s-au prezentat binefacerile si alte lucrari savarsite de Voievodul Moldovei.

Tot in cadrul sedintei de astazi s-au mai luat in discutie evenimentele legate de hramul Manastirii Dobrovat si problemele administrative ale parohiilor din Protopopiatul Iasi 2.

Mai multe detalii despre aceasta sedinta ne-a oferit Parintele Protopop Vilie Dorosinca al Protopiatului Iasi 2: ‘La sediul Protopopiatului Iasi 2 a avut loc sedinta lunara cu preotii din Protopopiat. Spre deosebire de celelalte teme care s-au discutat in cadrul sedintelor, astazi se va dezbate o tema cu totul deosebita dat fiind faptul ca anul 2004 este anul stefanian, an in care se implinesc 500 de ani de la trecerea la cele vesnice a Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant. Tema se intituleaza 500 de ani – evocarea Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant, care este lucrata de toti preotii din Protopopiat. Comisia stabilita sa verifice aceste lucrari s-a oprit asupra lucrarii elaborate de Prea Cucernicul Parinte Vasile Mihaila, paroh la Parohia Scanteia. Dupa sustinerea lucrarii, preotii din Protopopiatul Iasi 2 au luat cuvantul, evocand personalitatea Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant ca un mare ctitor de biserici, donator, binefacator pentru toti crestinii din tara noastra, si mai cu seama din Moldov; chiar unul dintre preotii prezenti la intrunire a facut o comparatie intre imparatul Constantin cel Mare, cel care a dat libertate crestinilor prin Edictul de la Milan din 313, si Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare si Sfant, cel ce a dat locasuri de inchinare pentru credinhciosi si a luptat pentru credinta stramoseasca.’

Comentarii Facebook


Știri recente