Întrunirea preoteselor din județul Cluj

Preotesele din județul Cluj s-au reunit, sâmbăta aceasta, 5 octombrie 2013, la Cercul Militar din Cluj. Întâlnirea fost organizată la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și a fost precedată de o slujbă de mulțumire. Te Deum-ul a fost săvârșit de ierarhul locului în Catedrala mitropolitană, informează TRINITAS TV.

„Într-o lume bulversată, răvășită, fragmentată, mângâierea, liniștea și pacea o aduce Hristos, iar Hristos lucrează prin Biserică și în Biserică personajul principal este preotul. Trebuie subliniat și faptul că jumătate din misiunea lui o îndeplinește în parohie preoteasa. Este primul credincios de care preotul are grijă, fiind purtătorul lui de cuvânt, cea care ia pulsul parohiei. Cred că este de folos și pentru preotesele noastre ca din când în când să se smulgă din mulțimea problemelor pe care le au pentru că pe lângă faptul că sunt soții de preoți și implicate în viața spirituală sunt în același timp mame care poartă grijă de copii, își au profesia lor care le ia timp, iar toate acestea nu le prea dau răgaz să se ocupe de ele însele. Cred că a fost o ieșire și o modalitate de a intra în comuniune cu celelalte preotese care ca și dânsele au probleme de familie, serviciu, de misiune sau pastorație”, a mărturisit ÎPS Părinte Andrei.

În cadrul întâlnirii a fost susținut și un referat pe tema „Rolul preotesei în viața și misiunea preotului”.

Soțiile preoților clujeni au răspuns cu bucurie invitației de a participa la această întâlnire, manifestându-și dorința ca astfel de reuniuni să aibă loc și cu alte ocazii.

Se dorește ca, în viitor, o astfel de întâlnire să fie organizată și cu soțiile preoților din Bistrița-Năsăud.

Comentarii Facebook


Știri recente