Întrunirea jurnaliștilor Radio TRINITAS din Patriarhia Română

În contextul împlinirii a 15 ani de slujire în spațiul comunicațional al radiofoniei ortodoxe, jurnaliștii Radio TRINITAS din toată țara s-au reunit sâmbătă, 1 iunie, în cadrul unui colocviu găzduit de Aula Academiei Brâncovenești de la Mănăstirea Sâmbăta de Sus din Arhiepiscopia Sibiului, informează Ziarul Lumina.

Lucrările colocviului, intitulat „Experiența radiofonică în spațiul ortodox. Mărturii, provocări, probleme, perspective”, au fost prezidate de Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, alături de care s-au aflat consilierul patriarhal Ciprian Olinici, directorul Radio TRINITAS, arhimandritul Ilarion Urs, starețul Mănăstirii Brâncoveanu, părintele Gheorghe Colțea, protoiereul Protopopiatului Bran-Zărnești, membri ai echipelor redacționale din studioul central de la București și din cele trei studiouri teritoriale din Iași, Sibiu și Craiova, corespondenți regionali, precum și invitați din partea principalelor posturi de radio ortodoxe din țară: Radio Renașterea din Cluj-Napoca, Radio Reîntregirea din Alba Iulia și Radio Învierea din Timișoara.

Înalt Preasfințitul Mitropolit Laurențiu i-a felicitat pe participanți pentru eforturile pe care le depun pentru ca misiunea Bisericii prin radio să fie una eficientă și edificatoare: „Lucrarea misionară pe care o faceți este, în primul rând, o lucrare nu doar religioasă, ci este o lucrare liturgică în mod special, pentru că elementul central este Liturghia. Faptul că în fiecare zi Liturghia pătrunde nu doar în casele credincioșilor care nu au posibilitate să meargă la biserică, ci mai ales în sufletele lor, ale celor care ascultă cuvântul lui Dumnezeu și s-au obișnuit cu rânduiala aceasta exact ca și cu o pravilă bisericească”. Înalt Preasfinția Sa a mai arătat că Radio TRINITAS împreună cu celelalte componente ale Centrului de presă Basilica al Patriarhiei Române sunt niște mijloace pastorale misionare deosebite pe care Biserica le are astăzi și de care se folosește pentru „conducerea credincioșilor noștri pe calea mântuirii”. În cadrul întâlnirii, fiecare dintre participanți a avut posibilitatea să împărtășească și celorlalți din experiența pe care a acumulat-o ca om de radio în slujba Bisericii. „Această întâlnire a avut ca scop împărtășirea experienței într-o mărturie comună a credinței în spațiul radiofonic ortodox românesc. De asemenea, am discutat despre provocările comunicaționale din această perioadă, dar și despre perspectivele unei apropieri editoriale între toate radiourile ortodoxe din Patriarhia Română”, a precizat Ciprian Olinici, directorul general al Radio TRINITAS. Pentru sprijinul acordat postului de Radio TRINITAS de-a lungul timpului, părintele arhimandrit Ilarion Urs, starețul Mănăstirii Brâncoveanu, a primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus” al Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente

Fundația Sf. Macrina oferă educație pentru sănătate și daruri în produse de igienă pentru persoane vulnerabile social

Fundația „Sfânta Macrina”- Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copii în Dificultate (A.R.M.S), organizație înființată de Arhiepiscopia Bucureștilor, desfășoară, în perioada 18 septembrie – 10 octombrie 2023, ateliere gratuite de educație pentru sănătate în beneficiul persoanelor…