Întrunirea consilierilor economici și contabililor din Patriarhia Română

Consilierii și contabilii sectoarelor economico-financiare din cadrul eparhiilor din Patriarhia Română s-au întrunit, ieri, 16 aprilie 2013, în cadrul unui atelier regional intitulat „Sustenabilitate și management financiar sustenabil”, organizat prin proiectul FORTE, la Centrul Național pentru Formare Continuă „Dumitru Stăniloae” al Patriarhiei Române, informează Ziarul Lumina.

În cadrul întrunirii s-a discutat despre rolul sectoarelor economico-financiare în susținerea și finanțarea lucrării social-filantropice a eparhiilor, despre disciplina financiar-contabilă, politici și proceduri contabile. „Scopul acestei întâlniri este de a aduce împreună pe părinții consilieri economico-financiari și pe contabilii de la eparhii pentru a identifica împreună care sunt cele mai bune modalități și cele mai bune practici pentru cooperarea dintre sectoarele economico-financiare și sectoarele social-filantropice atât în ceea ce privește buna administrare a resurselor, cât și în ceea ce privește atragerea de noi fonduri. Pe de altă parte, un alt obiectiv deosebit de important este legat de facilitarea comunicării între sectoarele și specialiștii acestor sectoare de la eparhiile din cuprinsul aceleiași mitropolii, întrucât se știe că astăzi trebuie să dăm răspunsuri unitare la probleme diverse, astfel încât noi să avem o prezență nu doar bună, ci și folositoare. Este o întâlnire de maximă importanță pentru tot ceea ce înseamnă demersul social-filantropic, susținerea acestui demers, identificarea de noi pârghii pentru a-l consolida din punct de vedere economic, dar și pentru a facilita sau ușura comunicarea dintre sectoarele de același profil dintr-o mitropolie și la nivelul întregii Patriarhii”, ne-a declarat părintele consilier patriarhal Dorel-Nicolae Moțoc, secretarul general al Federației Filantropia și managerul proiectului FORTE.

Întrunirea de ieri se înscrie în seria atelierelor regionale organizate prin proiectul FORTE care preced conferința națională pe tema incluziunii sociale prevăzută în proiect. Primul atelier a fost dedicat sectoarelor social-filantropice ale eparhiilor, iar următoarele vor fi destinate sectoarelor: administrativ-bisericesc, teologic-educațional, comunicare media și patrimoniu bisericesc. Atelierul de lucru cu consilierii și contabilii sectoarelor economico-financiare continuă și astăzi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Fundația Sf. Macrina oferă educație pentru sănătate și daruri în produse de igienă pentru persoane vulnerabile social

Fundația „Sfânta Macrina”- Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copii în Dificultate (A.R.M.S), organizație înființată de Arhiepiscopia Bucureștilor, desfășoară, în perioada 18 septembrie – 10 octombrie 2023, ateliere gratuite de educație pentru sănătate în beneficiul persoanelor…