Întrunirea Cercului pastoral-misionar Mocod

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, preoții din Cercul pastoral-misionar Mocod, coordonați de pr. Dan Vasile, s-au întâlnit duminică, 17 august 2014, în Parohia Poienile Zagrei din Protopopiatul Năsăud. Începând cu ora 17.00, în Biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, soborul format din 10 preoți slujitori a săvârșit Taina Sfântului Maslu.

„Credincioșii de la poalele Țibleșului au așteptat cu bucurie nespusă acest moment duhovnicesc, la care au luat parte într-un număr foarte mare. Alături de credincioșii localnici, la seara duhovnicească au participat și credincioși ai filiei Suplai, întărind prin prezența lor importanța împreună lucrării în rugăciune, dar și bucuria trăirii în duhul comuniunii”, a declarat corespondentul Radio Renașterea în protopopiatul Năsăud, părintele Cornel Coprean.

În cuvântul rostit la finalul slujbei, pr. Clapa Ioan de la Parohia Piatra, le-a vorbit credincioșilor despre Sfânta Cruce ca semn, simbol și putere, pornind de la troparul „Doamne, armă asupra diavolului, Crucea Ta o ai dat nouă …” din cadrul Tainei Sfântului Maslu. Părintele a subliniat de asemenea, implicațiile Sfintei Cruci în viața creștinilor și importanța asumării ei împreună cu Hristos. În încheiere părintele paroh Oltean Ovidiu a mulțumit preoților prezenți.

„Seara duhovnicească de la Poienile Zagrei continuă activitatea misionară a Cercului preoțesc Mocod, aceasta fiind cea de a cincea întâlnire din acest an prin care Hristos este mărturisit în parohiile acestui cerc pastoral. Cercul pastoral-misionar Mocod este format din preoții slujitori în parohiile arondate comunelor Zagra, Nimigea, Chiuza și Runcu Salvei. Următoarea activitate misionară a cercului pastoral se va desfășura în Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci în Parohia Florești”, a adăugat părintele Cornel Coprean.

Biserica Parohiei Poienile Zagrei cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, care datează de la începutul secolului al XX-lea, a fost sfințită la data de 12 iulie 1908. Catapeteasma altarului a fost împodobită cu icoane lucrate la Viena, pe cheltuiala credincioșilor parohiei. În anul 1966 biserica a fost pictată în tehnica tempera, iar apoi de-a lungul anilor s-au desfășurat mai multe lucrări de întreținere și înfrumusețare a sfântului locaș.

Comentarii Facebook


Știri recente