Întrunirea asistenților sociali din Iași

Structura Teritorială Iași a Colegiului Național al Asistenților Sociali și Universitatea „Al. I. Cuza” (UAIC) din Iași, prin Departamentul „Sociologie și Asistență Socială” al Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice, au organizat, ieri, 28 martie 2013, în Aula Magna „Mihai Eminescu” a UAIC din Iași „Zilele Asistenței Sociale”, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Partenerii evenimentului au fost Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, Direcția de Asistență Comunitară Iași, Fundația „Solidaritate și Speranță” a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Asociația „Alternative Sociale”, Asociația „Centrul Diecezan Caritas Iași” și Fundația „Star Of Hope”. Pe lângă reprezentanții instituțiilor menționate, la deschiderea lucrărilor au participat studenți de la Secția Teologie Socială a Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași și de la Departamentul „Sociologie și Asistență Socială” al Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice.

Prof. dr. Vasile Ișan, rectorul universității, și-a exprimat mulțumirea pentru că „profesioniștii din asistența socială” își doresc îmbunătățirea acestui domeniu cu teorii coerente aplicative. În continuare, rectorul Vasile Ișan a felicitat-o pe conf. univ. dr. Daniela Tatiana Șoitu, care a fost și moderatorul întâlnirii, mulțumind profesorilor de la UAIC din Iași care au înființat specializarea Asistență Socială. În continuare a luat cuvântul prof. univ. dr. Nicu Gavriluță, decanul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice a Universității „Al. I. Cuza” din Iași, apoi Magdalena-Roxana Necula, președintele Structurii Teritoriale Iași a Colegiului Național al Asistenților Sociali, a accentuat că implicarea echipei pe care o reprezintă în activitățile structurii teritoriale Iași a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România „vizează exclusiv dimensiunea profesională a domeniului asistenței sociale, reprezentarea asistenților sociali din județul Iași, dar și a muncii acestora”. Au mai susținut alocuțiuni Niculina Karacsony, director adjunct în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, și Andrei Buiceag, director executiv în cadrul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Iași. Evenimentul a continuat cu o serie de dezbateri care au avut ca temă principală „Responsabilitate, comunitate și participare socială”.

Comentarii Facebook


Știri recente