Întrunire a Organizațiilor Pro-Vita, la Sibiu

Sibiul găzduiește în perioada 21-23 august Adunarea Generală a Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro-Vita din România, informează Ziarul Lumina. În cadrul întâlnirii au avut loc discuții referitoare la activitatea organizațiilor Pro-Vita din întreaga țară, din perioada ultimului mandat al Consiliului Director din Federație, și s-au ales noii membri ai forului de conducere.

În prima zi a întrunirii reprezentanților Pro-Vita din întreaga țară a avut loc o ședință a actualului Consiliu Director al Federației, în cadrul căreia s-a definitivat raportul de activitate din perioada mandatului care se încheie acum.

Ieri, 22 august, lucrările au fost precedate de Sfânta Liturghie, oficiată în capela Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu, de Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, și un sobor de preoți și diaconi. După slujba religioasă, reprezentanții Pro-Vita s-au întrunit într-una din sălile facultății sibiene pentru a asculta cuvântul de binecuvântare transmis de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, și mesajul președintelui Federației Pro-Vita, pr. prof. univ. dr. Vasile Mihoc.

În prima parte a lucrărilor, au avut loc discuții despre situația actuală a Federației și s-a aprobat raportul de activitate al Consiliului Director. După alegerea noului Consiliu Director, reprezentații au dezbătut perspectivele imediate și pe termen lung ale Federației Pro-Vita, provocările actuale, dar și colaborările cu organizații similare, cum ar fi „Grupul Miclăușeni”.

„Întâlnirea noastră a fost una de ordin administrativ, pentru că am discutat pe marginea raportului de acitivitate întocmit de Consiliul Director și am dezbătut o serie de probleme de organizare a Federației noastre”, ne-a spus conf. univ. dr. Sebastian Moldovan, secretar al Asociației Pro-Vita Sibiu.

Familia în societate

În ultima parte a întâlnirii au avut loc discuții despre tendințele recente în mișcarea pentru viață, dar și despre noile publicații Pro-Vita din țară și din străinătate. Federația Organizațiilor Ortodoxe Pro-Vita din România datează din 2006 și are sediul la Sibiu. Scopul înființării acesteia a fost acela de a aduna toate organizațiile ortodoxe care activează în societate cu scopul de a promova învățăturile ortodoxe referitoare la nașterea de prunci, vocația parentală și a păcatelor împotriva acestora. Membrii Federației activează pentru moralitatea vieții de familie și pentru valorile acesteia.

Comentarii Facebook


Știri recente