Întrunire a C.A.R. a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei

La Centrul eparhial din Buzău a avut loc astăzi ședința Casei de ajutor reciproc a preoților și personalului auxiliar bisericesc din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. Întrunirea a fost una de evaluare a activității desfășurate până în prezent, dar și de fixare a coordonatelor viitoare. Lucrările au fost prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, informează TRINITAS TV.

„Această instituție care funcționează de foarte multă vreme fără întrerupere și cu rezultate eficiente constituie într-adevăr un prilej de comunicare și comuniune între oameni și mai ales de întărire a ajutorului și solidarității între preoți. Știm cu toții că există foarte multă suferință, foarte multe greutăți în rândul credincioșilor noștri și nu fac abstracție nici preoții, mai ales preoții care trăiesc în zona rurală. Prin urmare, existența unei astfel de instituții este foarte necesară și eficientă atât din punct de vedere pastoral și spiritual, cât și din punct de vedere al ajutorării concrete”, a explicat Înaltpreasfinția Sa.

Pe lângă darea de seamă asupra activității pe anul 2012, au mai fost supuse aprobării raportul de verificare asupra operațiunilor și situației financiare, bilanțul contabil și contul de venituri și cheltuieli pe anul 2012, precum și planul financiar pe anul 2013. În urma discuțiilor, s-au luat unele hotărâri care vin în sprijinul membrilor casei de ajutor reciproc.

Casa de Ajutor Reciproc de pe lângă Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei își desfășoară activitatea în cadrul Centrului eparhial, în conformitate cu propriul Regulament de Organizare și funcționare.

Comentarii Facebook


Știri recente