Întâmpinarea Domnului în Parohia Torrejon de Ardoz – Spania

De bucurii arhierești au avut parte sâmbătă, 2 februarie, credincioșii Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din Torrejon de Ardoz, Spania, în frunte cu păstorul lor, la primirea vizitei arhierești a Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei. Praznicul Întâmpinării Domnului a fost sărbătorit anul acesta într-o atmosferă deosebită, în cadrul Sfintei Liturghii fiind săvârșită și Taina Sfântului Botez pentru fiica părintelui Marian Trăilă, hirotonia acestuia întru preot pe seama nou-înființatei parohii „Sfântul Mucenic Ciprian și Sfânta Muceniță Iustina” din Azuqueca de Henares, dar și hirotonia unui nou diacon, Vicențiu Apostol, după cum informează episcopiaspanieiportugaliei.es.

Nu întâmplător botezul nou-născutei Maria-Andreea s-a săvârșit în aceeași zi în care Biserica noastră a prăznuit Întâmpinarea Domnului, când Mântuitorul Iisus Hristos a fost dus la templu.

În cuvântul său, Preasfințitul Timotei a explicat rânduiala Botezului și importanța acestei taine în viața fiecăruia dintre noi: „Copiii nu sunt ai noștri, ci ai Domnului. Dumnezeu dă în dar familiei pruncii, El le dă viață pruncilor, pruncul e un dar din partea lui Dumnezeu și de aceea am păstrat și noi, creștinii, în biserică, acea tradiție ca la 40 de zile de la naștere copilul să fie adus la biserică spre a fi închinat și răscumpărat. Deci, nașul îl aduce la biserică, îl dă preotului, iar preotul, după ce îl închină la sfintele icoane, iar dacă este băiat la altar, îl aduce și îl pune jos, pe solee, rostind exact aceeași rugăciune rostită de Simeon: Acum slobozește pe robul tău, Stăpâne…”.

Părintele Marian a slujit la Torrejon de Ardoz ca diacon timp de 2 ani, iar acum, după ce își va încheia perioada de practică, va păstori comunitatea de români din Azuqueca de Henares.

La final, Preasfințitul Timotei i-a adresat părintelui Marian câteva îndemnuri la acest început de drum: „Celui ce i se dă mult, mult i se va cere cere și nouă, episcopilor, preoților și diaconilor, Dumnezeu ne-a dat mult, ne-a dat har peste har și ne-a pus păstori să vă ducem la pășunea cea mântuitoare,la Împărăția lui Dumnezeu.Să fii conștient de ceea ce ți-a dat Dumnezeu, de harul pe care ți l-a dat și de lucrarea pe care ți-a dat-o. Domnul te-a pus lucrător în via Lui. Să nu ne facem lucrători nevrednici în via Domnului, ci să încercăm să sporim via Domnului și să nu pierdem pe niciunul dintre acei pe care ni i-a dat”.

Comentarii Facebook


Știri recente