Întâlnirea tinerilor ortodocși din Țările Scandinave, la final

Întâlnirea tinerilor ortodocși din Țările Scandinave a ajuns astăzi, 6 mai 2012, la final. Timp de 3 zile tinerii au discutat pe tema „Tinerețea care alină. Grija tinerilor față de cei aflați în suferință”.

Întrunirea din localitatea daneză Lem a avut un program liturgic intens, dar și unul plin de activități recreative.

Manifestarea s-a încheiat după Sfânta Liturghie cu lansarea publicației „Cruce și Înviere”, după cum a declarat pentru Radio TRINITAS, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord.

„Ca o încununare a comuniunii tinerilor participanți la întrunirea din aceste zile am săvârșit astăzi Taina Sfintei Liturghii în străvechea biserică de piatră din incinta complexului și am transmis mesajul de binecuvântare al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, tinerii împărtășindu-se astfel de sfaturile și de grija părintească a Preafericirii Sale. Ne-am bucurat că atât tinerii cât și credincioșii care au venit în aceste zile la sfintele slujbe s-au spovedit și s-au împărtășit în număr foarte mare împreună cu copilașii noștri. De asemenea, în cadrul agapei festive s-a făcut lansarea publicației ‘Cruce și Înviere’, editată de parohia noastră din nordul Danemarcei, din orașul Aarhus”.

Comentarii Facebook


Știri recente