Întâlnirea tinerilor liceeni din Municipiul Sebeș, Județul Alba

Centrul de Misiune și Tineret al Arhiepiscopiei Alba Iulia, în colaborare cu Primăria Municipiului Sebeș și cu Colegiul Național „Lucian Blaga” din localitate, a organizat în data de 9 martie a.c. Întâlnirea tinerilor liceeni din Municipiul Sebeș, unde aproximativ 80 de liceeni au discutat despre timp și despre felul în care tinerii din ziua de azi profită de el, despre cum comunică, se împrietenesc, socializează și își folosesc timpul dedicat studiului dar și timpul liber, după cum ne-a precizat Pr. Florin Croitoru.

Întrebările la care tinerii au căutat împreună răspuns au fost: Cât valorează o zi din viața noastră?, Cum arată un om fericit?, Cum profităm de acest mare dar care este timpul ?,Ce reprezintă timpul pentru noi?, Ce ar vrea să facă în viață și cu ce preț?, Timp pentru tine – timp pentru ceilalți?

Întâlnirea a fost, potrivit aprecierilor tinerilor, o experiență plăcută, interesantă și distractivă, un eveniment deosebit, care a oferit spațiul și contextul unde tinerii, asistați de animatori de tineret, de preoți și profesori, să se întălnească, să socializeze, să discute despre timp, viață și problemele lor în contextual temei generale a întâlnirii: Ai timp?… Profită!, să gândească și să vorbească liber, punând bazele unei colaborări viitoare pe alte proiecte de tineret, de folos pentru parohii și școli.

Prin acest gen de întâlniri, desfășurate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, Centrul de Misiune și Tineret al Arhiepiscopiei Alba Iulia dorește să creeze, la nivelul întregii eparhii, modalități și locuri unde tinerii se pot întâlni, cunoaște și dialoga pe teme de mare actualitate. Se crează, astfel, spații și evenimente în cadrul cărora se pot pune în discuție idei, realități, atitudini, curente și probleme de viață, în direcția unor soluții pentru o tinerețe creștină mai activă și mai responsabilă.

Impresii de la Întâlnirea din 9 martie:

„Fiecare a rămas cu ceva sau cel puțin va sta să se gândeasca la anumite subiecte discutate. Și ar trebui facută mai des această activitate. Cum îi spuneam și domnișoarei profesoare de religie Ana Fantana, aș începe dimineața de sâmbătă tot așa. Foarte frumos!” (Tania Zară)

„A fost minunat! După aceste discuții cred că fiecare dintre noi a conștientizat faptul că timpul este un aspect foarte important al acestei realități și cred că vom încerca fiecare după puterile sale să schimbăm câte ceva în viața noastră și să trăim fiecare clipă la maxim, deoarece fiecare moment e unic și s-ar putea să nu mai avem șansa să-l trăim vreodată! Sau, cel puțin, asta este parerea mea!” (Bica Anca-Maria)

„Am învățat să-mi manageriez timpul și să nu-l mai pierd pe lucruri inutile! De asemenea, am reușit și să mă distrez!” (Dragos Alexandru Grigore)

Comentarii Facebook


Știri recente