Întâlnirea tinerilor creștini ortodocși din județul Cluj

Reprezentanții parohiali ai Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși din județul Cluj s-au întâlnit marți, 8 octombrie 2013, în ședință de lucru, în sala „Teofil Herineanu” a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. La întâlnirea tinerilor a fost prezent și Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, informează „Ziarul Lumina”.

La ședința Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși din județul Cluj au fost prezenți și: inspectorul de religie al județului Cluj, pr. Marian Sidon, directorul Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, pr. Liviu Vidican, și coordonatorul activităților de tineret din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, Radu Copil.

IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a vorbit tinerilor despre păcatele lumii de azi și despre lupta ce trebuie să o poarte cu ispitele.

„Lumea noastră este ispitită de două mari patimi: patima banului și patima trupului. Pentru că bietul om, mai ales tânăr fiind, este dornic de mâncare, de băutură, de plăceri, are nevoie de bani, și uite așa se îngemănează cele două patimi și-l prăbușesc totalmente pe om. Noi încercăm să ducem un război cu cel rău și este onorabil dacă îl și câștigăm acest război. Sfântul Pavel, scriindu-i lui Timotei, care era un episcop tânăr, îi spunea câteva lucruri extraordinare, care sunt de folos și frățiilor voastre: «Nimeni să nu disprețuiască tinerețile tale, ci fă-te pildă credincioșilor, cu cuvântul, cu purtarea, cu dragostea, cu duhul, cu credința, cu curăția». Poate că nu mai are mare relevanță cuvântul curat și sfânt pentru lumea noastră, dar să știți că în față lui Dumnezeu are mare valoare. Și de aceea, tot Sfântul Pavel încredințându-vă că frățiile voastre sunteți tineri cuminți și în stare să îi incitați și pe alții la o asemenea viață frumoasă, zice în epistola către Filipeni în capitolul 2: «Să fiți fără de prihană și curați, fii ai lui Dumnezeu neîntinați, în mijlocul unui neam rău și stricat, întru care străluciți ca niște luminători în lume»”, a arătat ierarhul.

Activități ale tinerilor în parohii

În cadrul întâlnirii cu reprezentanții parohiali ai Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși din județul Cluj, tinerii au discutat despre rolul și scopul Asociației, cât și despre proiecte. A fost prezentat, cu acest prilej, fiecare reprezentant de tineret din parohiile clujene, iar aceștia, la rândul lor, au făcut propuneri pentru departamentele și activitățile Asociației.

Tinerii au fost informați, în finalul discuțiilor, despre festivalul ce va fi organizat de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, în luna noiembrie, și despre tabăra de formare pentru tineri „Avantajele Voluntariatului”, organizată de Arhiepiscopie și Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj, ce este planificată să aibă loc la Colibița, în județul Bistrița-Năsăud, în perioada 22-24 noiembrie, potrivit coordonatorului activităților de tineret din eparhie, Radu Copil, care a adăugat că întâlnirea a avut ca scop stabilirea unei strategii de colaborare în activitățile de tineret ale Asociației și ale parohiilor.

Comentarii Facebook


Știri recente