Întâlnirea preoților din Cercul pastoral – misionar „Ep. Policarp Popescu”

În cadrul anului omagial 2015 dedicat „Misiunii parohiei şi mănăstirii azi” şi al „Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii”, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în data de 21 Iulie, la Parohia Doljești, din Protopopiatul Roman, a avut loc întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar ‟”Episcop Policarp Popescu”. La această întâlnire au luat parte preoţii parohi și preoții slujitori din parohiile: Vulpășești, Sagna, Gâdinți, Luțca și Doljești, potrivit epr.ro

Tema întâlnirii, intitulată “Parohia, centru de întărire duhovnicească a omului confruntat cu o lume plasată sub semnul desacralizării, al globalizării și al migrației” a fost prezentată de către Părintele Rusu Dan, preot paroh al parohiei gazdă. Al doilea referat, prezentat de către Pr. Popa Iulian, s-a dorit a fi o evocare a Preotului Cicerone Iordăchescu, fiu al satului Doljești. Pe lângă datele biografice au fost evidenţiate aspecte ale activității pastoral-misionare, dar mai ales culturale ale acestui renumit misionar al Ortodoxiei locale.

Întâlnirea a fost precedată de săvârșirea slujbei de Te Deum pentru binefacerile revărsate asupra comunității din Doljești, slujbă la care au luat parte și un număr mare de enoriași.

Prezent la acest cerc pastoral – misionar, Părintele Munteanu Dragoș Alexandru, Protopop de Roman, în cuvântul rostit, a transmis Arhierești binecuvântări din partea Ierarhului, a vorbit despre rolul misionar al preotului în contemporaneitate și importanța actualizării metodelor de pastorație, iar la final a mulţumit preoților slujitori pentru buna organizare a cercului pastoral. Cu această ocazie, s-au dezbătut probleme culturale, misionare, sociale şi diverse probleme de actualitate cu caracter administrativ-gospodăresc din fiecare parohie.

Întrunirea preoţilor din Cercul pastoral – misionar „Episcop Policarp Popescu”, a fost un prilej de sporire a comuniunii şi de intensificare a colaborării între preoţi, iar pentru credincioşi a fost un prilej de întărire în credinţă şi de integrare reală în viaţa Bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente