Întâlnirea preoților din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 2 Horezu

La Parohia Recea din comuna Vaideeni, județul Vâlcea, la Biserica parohială „Naștere Domnului” a avut loc ieri, 27 februarie 2013, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, a doua întâlnire din acest an a preoților din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 2, din Protopopiatul Horezu, dedicată „Anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena”.

Întrunirea a debutat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu de către un sobor de preoți, după cum ne-a transmis Arhid Ioan Liviu Găman. După slujbă, un grup de copiii ce activează în cadrul proiectului „Hristos împărtășit copiilor” sub îndrumarea preotului paroh Nicolae-Constantin Ureche au susținut un scurt concert de cântări religioase.

Lucrările cercului au continuat cu dezbaterea temei „Edictul de la Milan 313 – toleranță și libertate pentru Biserica Creștină”. În prezentarea temei, preotul paroh Nicolae – Constantin Ureche a ținut să sublinieze importanța și avantajele pe care la-a avut biserica creștină. De asemenea au rostit alocuțiuni preoții Dumitru Diaconu de la Parohia Foleștii de Jos, și Constantin Mănescu de la Parohia Urșani.

Partea a doua a întâlnirii a fost marcată de prezentarea Ghid turistic „Munții Căpățânii” de către primarul comunei Vaideeni, carte ce are ca autor pe Gheorghe Ploaie.

Următoarea întâlnire a preoților din cadrul Cercului preoțesc 2 Horezu, va avea loc pe 28 iunie 2013, la Parohia Spital Horezu, în Biserica cu hramul „Izvorul Tămăduirii” și „Sfinții Cosma și Damian”.

Comentarii Facebook


Știri recente