Întâlnirea misionară a copiilor din familiile numeroase

Între 12 şi 19 iulie 2015, Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iaşilor va organiza la Iaşi Întâlnirea misionară a copiilor din familiile numeroase, eveniment aflat la cea de-a treia ediţie.

Prin acest proiect organizatorii îşi propun, pe de o parte, să ofere o experienţă inedită acestor copii, iar, pe de altă parte, să-i aducă pe aceştia împreună, astfel încât să solidarizeze şi să împărtăşească fiecare din experienţa sa, informează Ziarul Lumina.

În total, 35 de copii din judeţul Botoşani, înscrişi în Programul de Solidaritate pentru familiile cu mulţi copii – Sfântul Stelian, vor participa pentru 7 zile la ateliere de lucru, concursuri sportive, mini-excursii şi jocuri.

Programul de Solidaritate pentru familiile cu mulţi copii – Sfântul Stelian, desfăşurat de Departamentul Pro Vita de peste 3 ani, este un proiect prin care Arhiepiscopia Iaşilor are în grijă 153 de familii cu peste 8 copii. Principalele activităţi ale programului se concetrează în jurul campaniilor de ajutorare a familiilor nevoiaşe, promovarea modelelor frumoase de familii numeroase şi susţinerea la studii a tinerilor din aceste familii care nu au posibilităţi pentru a continua şi finaliza studiile.

Întâlnirea misionară a copiilor din familiile numeroase are un profund rol educativ-misionar:

– În primul rând, pentru că dorim să dezvoltăm o relaţie directă şi personală atât între organizatori şi participanţi, cât şi între ei, micii beneficiari, pentru că fiecare copil are experienţa traiului în familia numeroasă, cu un bagaj de trăiri încărcat şi cu aspecte frumoase, dar şi cu unele mai puţin frumoase;

– În al doilea rând, aspectul educativ-misionar este subliniat de faptul că le oferim copiilor oportunităţi de a se deschide faţă de animatori, dar şi faţă de colegii lor. De asemenea, le dăm şansa acestor copii să primească atenţia de care, poate uneori, sunt lipsiţi în sânul familiilor lor;

– În al treilea rând, timp de o săptămână participanţii vor avea ocazia să îşi identifice şi conştientizeze anumite abilităţi şi talente care să îi ajute în dezvoltarea lor personală şi în consolidarea stimei de sine.

– În al patrulea rând, dorim să păstrăm tradiţia şi să identificăm şi anul acesta tineri care au o predilecţie spre studiu, însă nu au posibilitatea de a le continua. Astfel încercăm şi noi să contribuim la educarea noilor generaţii şi să oferim şanse copiilor defavorizaţi.

Comentarii Facebook


Știri recente